Rädda graffitin i Snösätra tycker oppositionsborgarrådet Emilia Bjuggren, (S). Foto: Sacharias Källdén/Louise Helmfrid

S vill rädda graffitin i Snösätra

Låt graffitin i södra Snösätra bli en del av det nya kulturcentrat. Det säger S som en reaktion på att området ska jämnas med marken.

  • Publicerad 20:00, 3 mar 2020

Ja till att göra södra delen av Snösätra industriområde till naturreservat, men nej till att offra graffitimålningarna. Så kan man tolka oppositionsborgarrådet Emilia Bjuggrens (S) inställning till att samtliga byggnader i södra delen rivs när det görs om till reservat.

Bjuggren tycker att delar av graffitin som idag finns i södra Snösätra, och lockar tusentals besökare varje år, bör sparas.

– Det bör ingå som en del i det nya kulturcentrumet som planeras i norra delen av området. De som håller i den årliga graffitifestivalen, och andra kulturarbetare i södra Snösätra, bör få vara med i planeringen av ett nytt kulturcentrum. Som det är nu slängs de bara ut och det är helt fel, säger hon.

– Det finns ingen dialog med de som verkar i södra delen av området och det verkar inte finnas någon plan för hur de kan integreras i arbetet med att utveckla norra Snösätra till en kulturplats, tillägger hon.

Johan Nilsson, (M), ordförande i exploateringsnämnden, har ännu ingen plan för hur det nya kulturcentrumet ska formas, och av vilka.

– För att hitta ett sätt att fortsatt låta Snösätra vara en uppskattad kulturplats har vi gett berörda förvaltningar i uppdrag att se hur man kan skapa en kulturpark, ett arbete som ska göras under året. Resultatet av det kommer vi att behöva återkomma till.

Upprört i Snösätra efter rivningsbeskedet

Klart: Snösätra börjar rivas redan i sommar