S vill återinföra familjecentraler i Botkyrka

Familjecentralerna i Botkyrka lades ned. Nu vill Socialdemokraterna att centralerna som kombinerar barnavårdscentral, mödravårdscentral och socialtjänst/kurator och öppna förskolan återinrättas.

  • Publicerad 05:41, 1 jul 2018

Familjecentralerna i norra Botkyrka försvann 2008 efter att Vårdval Stockholm infördes. Nu lovar S vid valvinst i både Botkyrka och landstinget att återinföra familjecentralerna i Botkyrka där barnavårdscentral, mödravårdscentral, socialtjänst/kurator och öppna förskolan finns under samma tak. Löftet är minst en familjecentral i norra Botkyrka och minst en familjecentral i södra Botkyrka.

  Vi vill se bättre och mer samverkan inom sjukvården och mellan kommunerna och landstinget. Om vi vinner landstingsvalet vill vi åter öppna en modern familjecentral där familjer kan få vård, stöd och träffa andra familjer. Familjecentraler samlar stödfunktioner som familjer kan behöva samtidigt som de vaccinerar barnet på BVC eller tar en fika på öppna förskolan, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S).