Karin Wanngård (S) tycker till om den grönblå budgeten. Foto: Mitt i, Mostphotos

(S) saknar besked om Bromma flygplats i ny budget

En budget med klimatsatsningar men utan besked om Bromma flygplats irriterar oppositionen. – Fladdermusholkar i all ära, men det är inte det som räddar klimatet på sikt. Då måste man stå upp för att lägga ned Bromma flygplats, säger Karin Wanngård (S).

  • Publicerad 13:56, 14 nov 2018

Under onsdagen presenterade den grönblå majoriteten sitt förslag till budget för nästkommande år. Där fanns satsningar på miljözoner och minskade utsläpp. Men ingenting om Bromma flygplats, som tidigare varit en vattendelare mellan Alliansen och Miljöpartiet.

Det gör oppositionsrådet Karin Wanngård (S) irriterad. Hon anser att budgeten borde ha innehållit någon markering kring Bromma flygplats framtid. 

– Jag tycker att man åtminstone borde ha skrivit in att Bromma är ett expansivt stadsutvecklingsområden, men det har jag inte sett till.

Socialdemokraterna anser, som bekant, att flygplatsen bör avvecklas och ge plats för cirka 35 000 nya bostäder.

Fladdermusholkar i all ära, men det är inte det som rädda klimatet på sikt. Då måste man stå upp för att lägga ned Bromma flygplats

Karin Wanngård (S)

Karin Wanngård pekar också på minskade klimatinvesteringar med, enligt henne, 100 miljoner kronor.

– Det här är ingen långsiktigt hållbar miljöpolitik. Fladdermusholkar i all ära, men det är inte det som räddar klimatet på sikt. Då måste man stå upp för att lägga ned Bromma flygplats, att satsa miljarder på klimatsmarta lösningar som håller över tid. Inte plakatpolitik, säger hon.