Lawen Redar och Anders Österberg. Foto: Läsarbild Socialdemokraterna

S-politiker från Järva högt på riksdagslistan

JärAnders Österberg och Lawen Redar från Akalla och Kista valdes igår på plats 5 och 6 på socialdemokraternas riksdagslista. Idag har socialdemokraterna sju mandat.

  • Publicerad 14:11, 7 dec 2017

Idag torsdag blev det klart vilka socialdemokratiska politiker som föreslås stå på riksdags- och landstingslistorna till valet 2018.

Två socialdemokratiska Järvapolitiker hamnar riktigt högt, Lawen Redar från Kista, som hamnar på plats 6 och Anders Österberg från Akalla som hamnar på plats 5. Det är strax efter tunga namn som Anders Ygeman, Ylva Johansson, Dag Larsson och Annika Strandhäll.

– Jag är tacksam för förtroendet som jag fick och nu fortsätter den politiska kampen. Genom både lagstiftning och stora satsningar från Stockholm stad kan vi se hur Järva blivit något tryggare. Men vi ska fortsätta arbeta med att förbättra både lagstiftning och göra satsningar som träffar rätt. Vi jobbar mer med långsiktiga lösningar och går bort från korta projekt, säger Lawen Redar från Kista.

Mycket i Järva har börjat gå åt rätt håll men vi är inte nöjda än

– Det känns oerhört fint att få partiets förtroende nu ska vi jobba för att få fortsatt förtroende hos folket. Mycket i Järva har börjat gå åt rätt håll men vi är inte nöjda än. Det finns fortfarande mycket att göra. Fler behöver få jobb och studieresultaten måste höjas, säger Anders Österberg.

Suleiman Said från Kista är listad som nummer 19 och Esme Güler från Kista är listad som nummer 60.

Även södra Järva har politiker på listan: Mohamed Nuur Bashir Abdi, från Rinkeby på plats nummer 17 och Moissis Nikolaidis, från Rinkeby på plats nummer 25.