Kvinnan nekar till brott och menar att hon ordnade med de egna affischerna för Socialdemokraterna som satt på samma stolpar som SD:s. Foto: Läsarbild Privat bild + Mostphotos

S-politiker åtalades för skadegörelse på SD:s affischer – frias

En Socialdemokratisk politiker åtalades för skadegörelse, då hon misstänktes att ha rivit ner ett antal av Sverigedemokraternas affischer i Sundbyberg innan valet i höstas. Kvinnan har nu friats av tingsrätten.

  • Publicerad 10:24, 18 sep 2019

Den 22 augusti såg både en privatperson och SD:s gruppledare i Sundbyberg, Gary Aelius, hur två kvinnor stod på stegar längs Rissneleden och drog i SD:s valaffischer.

Ingen av dem ska själva ha sett att kvinnorna tog ner affischerna, men ett antal av Sverigedemokraternas affischer låg på marken intill dem.

Den ena av kvinnorna, som innan valet satt som ledamot för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige i en annan kommun i länet, åtalades för skadegörelse.

SD fick valaffischer vandaliserade

Kvinnan nekar till brott och menar att hon i stället ordnade med de egna affischerna för Socialdemokraterna på samma stolpar.

I polisförhör berättade hon att den andra kvinnan, en politiker från Storbritannien, plockat ner flera av SD-affischerna – en uppgift som hon senare förnekade i tingsrätten.

S-politiker ska ha rivit ner SD:s valaffischer

Kvinnan frias nu från brott av Solna tingsrätt. Även Sverigedemokaternas skadeståndsyrkande på 600 kronor avslås.

Tingsrätten menar att det inte går att bevisa att affischerna förstörts eller skadats och att kvinnan därför ska frias från misstanke om skadegörelse.

Efter valet har kvinnan inte längre några politiska uppdrag för Socialdemokraterna i sin hemkommun.

EU-affischer nedrivna – MP har redan gjort fem polisanmälningar

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Inställda pendeltåg och förseningar i trafiken

Nyheter Spårfel drabbar morgonpendlarna Det är en bökig morgon för många pendlare med förseningar och inställda avgångar i pendeltågstrafiken. Orsaken är ett spårfel och signalfel mellan Spånga och Sundbyberg.onsdag 22/9 7:34

Företagare väljer kollektiv framför kontor

Nyheter Flexibla arbetsplatser kan bli vanligare efter pandemin Kontoren och våra beteenden på arbetsplatsen kommer att förändras tror forskaren Lena Lid Falkman – vi kollade in i Signalfabriken där ett nytt kontorskollektiv öppnade i augusti.söndag 19/9 1:20

Forskaren: Stora kontor kommer inte att dö ut

Nyheter Men arbetsplatsen kommer att förändras rejält efter pandemin Människan är en så pass social varelse att stora kontor aldrig lär försvinna, menar forskaren Lena Lid Falkman. Samtidigt tror hon att arbetsplatser kommer att förändras och att coworking blir...söndag 19/9 1:15