S-MÄRKT. Erika Ullberg, oppositionslandstingsråd (S), tillsammans med partikamraterna från Solna, oppositionsråden Sara Kukka-Salam och Arne Öberg Foto: Andreas Enbuske

S lovar vårdcentral vid valseger

En ny vårdcentral med Ursvik, Järvastaden, Bagartorp och Ulriksdal som upptagningsområde. Det lovar Socialdemokraterna om man vinner valet i höst.

  • Publicerad 01:15, 15 maj 2018

Vi vill inte vänta på att marknadskrafterna styr etableringen.

Tillsammans med partikamraterna från Solna, oppositionsråden Arne Öberg och Sara Kukka-Salam, vandrade oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) genom stadsdelarna i veckan.

– Det här är ett extremt stort område där det redan i dag bor runt 15 000 människor som saknar en vårdcentral. Vi vill inte vänta på att marknadskrafterna styr etableringen av vårdcentraler dit det är lönsammast, säger Erika Ullberg.

Vårdcentralen i Ulriksdal lades ner 2010.

– Sedan dess har det byggts otroligt mycket men ingen vårdcentral, säger Sara Kukka-Salam

I dag ligger den närmaste vårdcentralen i landstingets regi för de flesta boende i Bergshamra. Invånarna i Ursvik får söka sig till Hallonbergen.

– Det här områdena kommer att bli allt barntätare. Då behövs det en bra vårdcentral, säger Arne Öberg.

Det finns flera tänkbara placeringar, enligt Socialdemokraterna. En vårdcentral snett emot Mulle Meck-parken där det just nu växer upp ett helt nytt kvarter med drygt 160 bostäder är ett alternativ. Men det finns flera. Socialdemokraterna vill hålla själva placeringen öppen.

– Det beror lite på var bostäderna byggs i framtiden. Vi får lyssna in vad våra lokalpolitiker tycker, säger Erika Ullberg.