ViIll satsa på idrotten. Foto: Mostphotos

(S) lovar fem fotbollsplaner och sporthall

Fem fotbollsplaner, rejäla skolsporthallar och en multihall – det innehåller Socialdemokraternas nya idrottspaket.

  • Publicerad 15:00, 29 jun 2018

Socialdemokraterna i Solna vill bygga nya idrottsplatser, och bygga ut de befintliga. I ett nytt ”idrottspaket”, vilket ska ses som ett vallöfte, lanserar partiet en rad åtgärder.

– 2025 kommer Solna ha 2 500 fler skolbarn, de måste ha plats att idrotta. Redan idag tvingas föreningar säga nej till barn som vill vara med och idrotta, eftersom det är brist på lokaler, säger Sara Kukka-Salam (S), oppositionsråd.

Bland annat lovar de fem nya fotbollsplaner och fler spontanidrottsplatser. När Vasalunds simhall stänger om två år vill partiet bygga om lokalerna till en multisporthall för flera typer av idrotter. Dessutom behöver alla nya skolor som byggs i Solna rejäla idrottsutrymmen, slås fast.

– Man ska inte bygga skolor med för små sporthallar. Det misstaget gjordes i Järvastaden, där tänkte man bara på att det skulle finnas plats för skoljympan, säger Sara Kukka-Salam.

Mitt i Solna berättade nyligen om en enkät från Solna idrottsföreningars samorganisation, Solna SAM, där mängder av föreningar vittnade om platsbrist. Förslag om en rejäl multihall och nya fotbollsplaner väcktes. Vad Solna SAM däremot inte var sugna på var valfläsk om satsningar på Solnaidrotten, som sedan aldrig blir av.

Så det här är inget tomt vallöfte?

– Nej. Det här är ingen reaktion på Solna SAM:s enkät utan snarare en bekräftelse på att den bild vi haft stämmer. Vi har haft de här idéerna i flera år, säger Sara Kukka-Salam.