Lämnar. Arne Öberg är oppositionsråd fram till sista maj. Foto: Mitt i Solna Arkiv

S-ledaren Arne Öberg hoppar av

Oppositionsrådet Arne Öberg (S) lämnar politiken efter nio år. I vår ska en ny kandidat ta hans plats vid sidan av partikollegan Sara Kukka-Salam.

  • Publicerad 09:34, 11 feb 2021

– Det är blandade känslor, som alltid när man fattar ett beslut. Men jag är otroligt tacksam för de år som har varit och det förtroendet jag fått, säger Arne Öberg.

Varför hoppar du av?

– Nio år är en lång tid och min åsikt är att man inte ska sitta jättelänge på en så central och viktig post. Det är dags att släppa fram nya krafter.

Vad tycker du att du har åstadkommit under åren?

– Vi Socialdemokrater har gjort allt för att skapa en bred medborgardialog. Jag har pratat med väldigt många Solnabor och har en jäkla vilja att förändra. Då kan det ibland vara frustrerande att vara opposition.

Tror du att Socialdemokraterna någonsin kommer att styra Solna?

– Det är jag övertygad om, ingen har för evigt monopol på att styra. Ibland får man bilden av att Solna är en borgerlig kommun, men det har varit väldigt jämna valresultat.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska gå tillbaka till mitt gamla jobb. Jag har varit tjänstledig för det här uppdraget och har jobbet kvar på utvecklingsavdelningen på Centrala studiestödsnämnden. Men jag har inga planer på att flytta från Solna.