Fler poliser till Tyresö, kräver Socialdemokraterna. Foto: Sandra Samppala/Most photos.

S kräver: Öppna polisstationen och ge oss fler poliser

Efter den senaste tidens bränder: Nu kräver Socialdemokraterna i Tyresö att kommunen får fler poliser och att polisstationen öppnas igen.

  • Publicerad 15:52, 9 okt 2019

För fyra år sedan stängde polisstationen i Tyresö. Sedan dess har flera partier krävt att kommunen både får tillbaka stationen och att fler poliser verkar i Tyresö.

Nu väcks kravet igen. Denna gång är det Socialdemokraterna som i ett öppet brev till Carolina Björnsdotter Paaskivi, chef för polisområde Stockholm syd, har flera krav i syfte att öka tryggheten.

Förutom en ny polisstation anser brevskrivarna Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande, och riksdagsledamoten Mathias Tegnér (S) att fler patrullerande poliser behövs.

Bränderna i Tyresö – det här har hänt

Det öppna brevet går ut på att Tyresöpolisen måste få mer resurser och att den kontinuerliga polisnärvaron måste öka.

Vill ha samarbete

Förutom bilbränderna lyfter Socialdemokraterna en allmänt ökande otrygghet, där till exempel Tyresö centrum, Alléplan, Strandtorget och Granängsringen pekas ut som platser som upplevs som särskilt otrygga av invånarna.

Socialdemokraterna hänvisar också till att både droghandeln i olika utsatta områden samt ungdomsrånen ökar i kommunen.

Tryggheten i samhället är ytterst polisens ansvar

Mathias Tegnér

Förutom fler poliser framhåller S också kommunens roll, och vikten av att hela samhället samarbetar, som viktig för att öka tryggheten.

Efter bränderna – fler väktare och poliser i Tyresö

Bland annat skriver man att kommunens fältassistenter ska bli fler.

– Vi ser över tid en ökad otrygghet i Tyresö, det får helt enkelt inte fortsätta. Polisen måste ta sitt ansvar samtidigt som kommunen måste ta sitt ansvar med fler väktare, mer kameraövervakning och andra konkreta, handfasta lösningar. Tryggheten i samhället är ytterst polisens ansvar, det märks inte i Tyresö och behöver förändras, säger Mathias Tegnér (S).

Polischef om bränderna: ”Kan vara en reaktion på våra insatser”

Fakta

Fler partier om bränderna

Vänsterpartiet i Tyresö, på sin Facebooksida, efter branden i Tyresö skola: 

”Det är allvarligt, och djup beklagligt, att man väljer att ägna sig åt den här typen av vandalisering. På kort sikt drabbas barnen som blir utan klassrum men i slutändan är det vi alla skattebetalare som står för skadorna, resurser som kunde använts inom välfärden. Vi behöver öka tryggheten genom långsiktigt förebyggande arbete, samt ökade resurser till skola, fritidsgårdar och socialtjänst.

Liberalerna i Tyresö, på sin Facebooksida, efter branden i Tyresö skola: 

”Det här är mycket allvarligt och bekymmersamt både för enskilda individer, men även för samhället och kommunen i stort. Det här ska vi aldrig acceptera”, säger Åsa de Mander, vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Visa merVisa mindre