Camilla Janson (S) hoppas att övriga partier ska vilja ställa sig bakom socialdemokraternas förslag om en pandemibonus då man åter har lyft frågan i kommunstyrelsen. Foto: Mostphotos / Socialdemokraterna

S-förslag: Pandemibonus till kommunanställda

Då pandemin mojnat gör S ett nytt försök att få gehör för sitt förslag att ge en lönebonus till alla anställda i kommunen – även barnfamiljerna bör få ett särskilt tack, menar partiet.

  • Publicerad 10:46, 28 apr 2022

Socialdemokraterna har tidigare lagt ett förslag om att samtliga kommunanställda som arbetar halvtid eller mer ska få en pandemibonus som tack för hårt arbete.

Nu gör partiet ett nytt försök i frågan genom ett ledamotsinitiativ vid kommunstyrelsens möte den 13 april.

S föreslår att ovannämnda grupp får 4 000 kronor extra på lönen som betalas ut i exempelvis juni eller augusti.

I det nya förslaget lyfter man även barnfamiljernas roll under pandemin och att många föräldrar hållit sina barn hemma i syfte att hålla smittspridningen nere.

”Avgift för förskoleplats har betalats till kommunen oavsett, som ett bevis på uppskattning vill vi, Socialdemokrater, att kommunen ger samtliga familjer som har barn i förskolan en avgiftsfri månad.”

Socialdemokraternas förslag skickades till kontoret för beredning.

Enligt oppositionsrådet Camilla Janson (S) skulle dessa två förslag kosta kommunen 11,5 miljoner kronor.

En lönebonus för personalen skulle gå på 9,7 miljoner och en avgiftsfri månad på förskolan skulle kosta 1,8 miljoner kronor.

Som argument för att denna satsning är möjlig lyfter Janson fram att kommunen gjorde ett positivt resultat under 2021 på 128,7 miljoner kronor.

Fastighetsbolag bjöd till gårdsfest

Brogårdsdagen i Tegelhagen med tipsrunda, politiker och korv. Korv, tipsrunda och en brinnande docka som räddningstjänsten släckte till barnens glädje gång på gång – detta var ingredienser då en av de stora fastighetsaktörerna i Tegelhagen bjöd in till...onsdag 25/5 15:51

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39