Hunden på bilden har inget med ryktesspridningen att göra. Foto: Mostphotos

Rykten om hundförgiftningar på Söder – inget fall bekräftat

Det ryktas om att flera hundar har dött efter att ha ätit förgiftad mat på Södermalm. Polisen bekräftar ett dödsfall – men vet inte dödsorsaken. – I nuläget bedömer vi mycket som rykten, säger Anders Lindberg, polisen.

  • Publicerad 14:21, 17 jan 2020

Det går just nu flera rykten som snabbt sprids i sociala medier om att hundar ska ha dött efter att ha ätit något förgiftat på marken, som korvbitar, i parker på Södermalm.

Polisen bekräftar att de fått in en anmälan att en hund dött häromdagen. Dödsfallet ska enligt anmälan att skett i samband med att hunden ska ha ätit något i Ånghästparken på Södermalm.

– Men vi vet inte om det stämmer. Ärendet utreds och vi vet ännu inte vad som är dödsorsaken, säger Anders Lindberg, kommunpolis på Södermalm.

Sprid inte falska rykten

Polisen har inte fått några fler anmälningar om andra dödsfall där hundar ska ha dött efter att ha ätit förgiftat mat.

Polisen uppmanar på sin Faceboksida Söderbor och andra att vara försiktiga att sprida information som man inte vet om den stämmer och att vara kritiskt till det som skrivs på sociala medier.

Om det är flera hundägare som är drabbade uppmanas dessa att göra en polisanmälan. Det gör man genom att ringa 114 14 eller komma in till polisstationen på Södermalm.