Segeltorps Michael Raynee jagas av Trångsunds Rasmus Frisk Silvferplatz. Foto: Pekka Pääkkö

Rutinerade Segeltorp slog unga Trångsund i derbyt

Det var två nykomlingar som möttes i onsdagskvällens derby i hockeyettan. Hemmalaget Segeltorp vann enkelt med 6–2 mot Trångsunds IF.

  • Publicerad 17:05, 27 sep 2018

Segeltorps IF tog kommandot direkt i onsdagens derby mot Trångsunds IF inför 152 åskådare i Segeltorpshallen. Hemmalaget vann första perioden med 2–0 efter mål av Oliver Forsberg och Dennis Nordström.

I mellanperioden reducerade Jesper Wallenholm innan Segeltorp drog ifrån till 4–1 efter fullträffar av Christoffer Odljung och Måns Krüger.

Robin Sjörén och Dennis Nordström nätade i slutperioden och Trångsunds Alexander Tärnström fick in en reduceringspuck i slutminuterna. Därmed tog Segeltorp hem derbyt med 6–2.

Fem raka förluster

– Inget snack om saken. Segeltorp var klart bättre, säger Trångsunds tränare Calle Wendt.
Båda lagen är nykomlingar i hockeyettan östra. Segeltorp, med sju rutinerade nyförvärv från ”storebror” Huddinge hockey, har inlett starkt och är obesegrat efter fyra matcher. Trångsund är jumbo efter fem raka förluster.
– Jag var förberedd på att vi skulle få en tuff start, säger Wendt. Men visst hade jag hoppats på några poäng.

Yngst i hockeyettan

Trångsund har en ung och orutinerad trupp.
– Jag tror vi är hela hockeyettans yngsta lag med en snittålder på spelarna på 21,38 år. Jag är 24 år och min tränarkollega Emil Fürsten är 25, så vi är säkert de yngsta tränarna.
På söndag har Segeltorp bortamatch mot Tyresö Hanviken, och Trångsund möter Hudiksvall i Stortorpshallen.
– Jag hoppas vi kan överraska mot Hudiksvall, säger Calle Wendt.