Rusning till Långbro värdshus – nyanställer mitt i krisen

När många andra krogar går på knäna är det rusning till Långbro värdshus som både nyanställer och utökar sina öppettider. – Vi har en stor utbyggd uteservering och serverar mer mat än vi någonsin gjort, säger ägaren Fredrik Eriksson.

  • Publicerad 19:02, 7 jun 2020

Coronakrisen har slagit hårt mot många krogar. Flera har förlorat 80 procent av sina kunder, men på Långbro värdhus går det i motsatt inriktning. Där säljer de mer mat än någonsin och går nu ut och nyanställer personal.

– Vi behöver främst en till kock men sedan behöver vi lite extra personal också, säger Fredrik Eriksson, ägare till Långbro värdshus.

Hur har ni lyckats klara krisen så bra?

– Vi har haft lojal personal och lojala gäster och har lyssnat på vad våra gäster vill ha. Kunderna är framför allt privatpersoner. Sedan har vi jobbat väldigt aktivt och justerat vår rörelse från dag ett sedan den här krisen kom. Jag personligen har aldrig jobbat så mycket som nu, men jag vill betona att vi gjort det här som ett team där hela personalen har varit med, säger Fredrik Eriksson.

Fredrik Eriksson på Långbro värdshus uteservering förra sommaren. Foto: Tina Axelsson.

Byggt ut uteservering

Anpassningarna innebär att de satsat mycket på hämtmat och även har gjort speciella menyer inför påsk och andra högtider för avhämtning. De har också byggt ut sin uteservering rejält.

– Vi serverar mer mat än vi någonsin gjort under de 15 år som jag varit här, säger Fredrik Eriksson.

Slog hårt till en början

Men i början var det tufft.

– När krisen kom blev personalen deltidspermitterad, men tack vare lojal personal och lojala gäster är vi nu tillbaka och jobbar igen. Det finns något som triggar en att man vill fortsätta bidra till en bra arbetsplatås även när det är svårt. Vi har varit igång i 15 år och det handlar också om att rädda en arbetsplats, säger Fredrik Eriksson.

Lunchöppet hela juli

I sommar ökar värdshuset även sin öppettider.

– Vi kommer att ha lunchöppet hela juli, det har vi aldrig haft tidigare, många stänger men vi vill öppna mer, säger Fredrik Eriksson.