I mitten av februari är det säljstart för ett av de sista projekten i etappen Brofästet i Norra Djurgårdsstaden – Brf Djurgårdsvyn.

Men redan nu är intresset stort.

Hittills har Riksbyggen fått in över 12 000 intresseanmälningar på de 49 bostadsrätterna, vilket är dubbelt så många som bolagets tidigare rekord som Kvarnholmen i Nacka stod för.

– Det är ett fantastiskt bra läge med nära både till naturen och centrala Stockholm. Dessutom är det ett väldigt fint hus med höga arkitektoniska värden både interiört och exteriört, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Signerat Sandell

Och det är i det sistnämnda som Brf Djurgårdsvyn verkligen sticker ut.

Den prisbelönte arkitekten och designern Thomas Sandell har ritat både huset och stora delar av inredningen. Det innebär att vissa detaljer som dörrhandtag, knoppar och armaturer är unika för Brf Djurgårdsvyn. Och till varje lägenhet följer en lös, numrerad bänk av trä.

– Vi har aldrig jobbat så här ingående med en arkitekt i något projekt, det har varit en väldigt rolig resa. Vi tror att det här kan bli en potentiell klassiker i Stockholm och leker med tanken att man om 50 år kan stoltsera med att man har kvar originalinredningen, säger Mathias Sandberg.