Det råder akut brist på luftkonditioneringar i Stockholms butiker. Foto: Mostphotos

Rusning efter AC – men HÄR finns de kvar

Värmen har fått stockholmarna att rusa till stans butiker för att köpa air condition. Såpass att de har tagit slut på många håll. Men det finns ett sätt att få tag i en…

  • Publicerad 18:40, 17 jul 2018

Värmen har verkligen slagit ner i stan och den ser ut att stanna även nästa vecka enligt väderprognoserna. Och visst är det underbart med medelhavsvärme, men det kan även vara lite jobbigt när det är varmare inne än ute. Speciellt när det är dags att sova.

”Akut brist på AC i hela Stockholm”

Mitt i har kollat runt och i skrivande stund har inte ett enda av de större kedjorna kvar luftkonditionering till försäljning inne i butikerna. Alla är slutsålda och till och med slut på lagret hos många kedjor.

– Det är akut brist på AC i hela Stockholm. Alla började köpa i förrgår och igår var de slut på alla våra varuhus i Stockholm, men även i de närmaste varuhusen utanför Stockholm. Vi har tagit bort dem helt från hemsidan eftersom vi inte vet när vi får in nya, säger Momo på Bauhaus centrala kundservice.

På Elon KOM Köpcentrum i Rotebro hade de 15 stycken luftkonditionering i butik som sålde slut igår. Hos dem kan man dock än beställa AC som levereras antingen i slutet av denna vecka eller nästa vecka. Men även där börjar det ta slut på antal att beställa. Bara igår såldes ett 25-tal via beställning, berättar Jesper som är säljare i butiken.

”15 pers hörde av sig på tre timmar”

Men om du verkligen måste ha NU finns det åtta luftkonditioneringar i skrivande stund på Blocket i länet. Det fanns nio men under tiden vi kollade sålde Robin Elmesson i Årsta den AC han hade lagt ut till försäljning nu på morgonen.

– Det var inte så svårt att sälja den. Jag fick två meddelande ca 10 sekunder efter jag la upp annonsen. Sammanlagt hörde 15 personer av sig på tre timmar. Det är ju ett bra läge att sälja AC på. Jag sålde den nästan för mer än jag köpte den för. Det kom nyss en kille och hämtade den. Han var mycket nöjd. Han hade två små barn och ett varmt hus. Han såg fram mot att kunna sova i natt, säger Robin.

Så längtar du desperat efter kyla inomhus är det andrahandsmarknaden som gäller. Men skynda. För snart tar de slut även där.