Runsten totalförstörd av vandaler

En 1 000 år gammal runsten i Bro vandaliserades med sprejfärg. Nu har ett år gått – och inget har hänt.

  • Publicerad 13:37, 23 feb 2016

Det var i april förra året som Brobon Anna Flodell Lindberg upptäckte att stenen var förstörd. Någon hade sprejat med blå färg över hela stenen.

– Jag ringde till Riksantikvarieämbetet som sa att de såg allvarligt på det och att det var brådskande att ta bort färgen. Om färgen sitter kvar kan den tydligen krypa in i stenen, säger Anna Flodell Lindberg.

Månaderna gick och när Anna återvände till platsen vid Finnstaskolan i veckan såg hon att färgen var kvar. Nu är hon en av många i området som ryter ifrån på sociala medier.

– Det är för jävligt. Det ser ut som att det inte gjort någonting. Det är någon som har haft roligt i fem minuter med en sprejfärg. Resultatet blir att ett ovärderligt kulturarv blir förstört.

Mitt i Upplands-Bro har sökt Länsstyrelsen för en kommentar, men har inte fått tag på handläggaren som har hand om ärendet.

Populär grill utsattes för stenkastning under middagsrusning

Barnfamilj var nära att skadas Under onsdagskvällen den 10 augusti drabbades Brogrillen i Upplands-Bro av stenkastning – för fjärde gången under det senaste året. Vid 19.30 hördes en hög smäll i lokalen som var full av gäster.torsdag 11/8 17:33

Cirkus Cirkör kommer till Bro

Trassligt uppträdande med fri entré Söndagen den 14 augusti kommer Cirkus Cirkör till Bro.torsdag 11/8 6:30