Rulltrappan vid Spånga station har krånglat i över en vecka. Foto: Ida Leveby Andersson

Rulltrappan vid Spånga station står still – igen

På väg till jobbet i rusningstrafiken? Räkna med köer i trappan vid Spånga station. Där har rulltrappan stått still i över en vecka – och än finns ingen prognos för när den rullar igen.

  • Publicerad 05:03, 18 mar 2019

– Jag har ingen prognos för när den ska vara igång, men hjälp är beställd, säger Aleksander Krajisnik, presstalesperson på SL. 

Under många år var det stora problem med rulltrappan och hissen vid Spånga station. Under 2012 och 2013 byttes rulltrappan ut och trapphuset renoverades. Därefter installerades en ny hiss och ett nytt hisschakt. Slutnotan för arbetena landade på drygt 20 miljoner kronor.

Trots det har rulltrappan efter det felanmälts 13 gånger på drygt ett år, och stått still flera veckor i sträck. Och nu är det dags igen. I minst en vecka har resenärer fått ta trappan eller hissen upp. Den här gången beror strulet på grus.

– När det är smuts och grus så blir det besvärligt för våra rulltrappor, säger Aleksander Krajisnik. 

Hur kommer det sig att rulltrappan varit trasig så länge? 

– Den är inte trasig, den står stilla, säger Aleksander Krajisnik.

Är det inte samma sak?

– Den har inget tekniskt fel. Vi har strax över 500 rulltrappor i systemet och det är klart att det är många som drabbas av den här typen av grusproblem, säger Aleksander Krajisnik. 

När får ni bort gruset?

– Ibland går det snabbt, ibland att det längre tid, säger Aleksander Krajisnik.