Talang. Nya Ramos? Ruben Folmer-Hansen, 17, har spanska storbacken Sergio Ramos som idol. Foto: Privat

Ruben från Märsta i Zidanes fotspår

Vad har Zinedine Zidane, Johnny ”Bråttom” Ekström och Ruben Folmer-Hansen gemensamt? Svar: De har alla spelat i franska fotbollsklubben AS Cannes. Den sistnämnde kom precis dit från Märsta IK.

  • Publicerad 09:26, 4 mar 2022

Tuffast har nog varit att vara utan vänner och familj i ett nästan främmande land.

Ruben Folmer-Hansen, 17, är fotbollsspelare, fostrad i IK Märsta och har precis flyttat till franska Cannes. Mittbacken har spelat i fotbollsklubben AS Cannes i ungefär tre veckor. Det är samma klubb som Zinedine Zidane har som moderklubb.

Hur har det gått med flytten och allt?

– Den nya tiden har var extremt intressant men samtidigt påfrestande med alla nya intryck. Då jag bor helt själv så ligger allt ansvar på mig själv, från att planera inköpen av mat till att samtidigt hålla koll på städningen av hemmet men även på samma gång balansera och fortsätta prestera på både planen och i skolan, säger Ruben Folmer-Hansen.

En stor omställning, vad har varit svårast?

– Det som har varit tuffast har nog varit att vara utan vänner och familj i ett nästan främmande land. Språkbarriären som finns mellan mig som knappt kan franska och de andra som talar utmärkt franska men knappt någon engelska har varit intressant att handskas med.

Men det måste också ha varit massa positiva saker?

– Det som har varit bäst är nog den gästvänlighet som jag blivit bemött med, från administration i klubben till vänliga och hjälpsamma grannar men även det nya klimatet från slasket och kylan i Sverige till att behöva solkräm i januari. Samtidigt som jag har fått mycket hjälp från lagkamrater och tränare.

Många fotbollsfans har idoler, du som fotbollspelare måste väl ha det med?

– Det går ju omöjligen att inte nämna Zlatan. Även Sergio Ramos ligger nära om hjärtat då han under stora delar av min barndom spelat i den klubb jag supportar, Real Madrid. Jag tycker även om hans spelstil och därav tagit stora delar av det för att kunna utveckla mitt eget spel.

Du är bara 17 nu, vad har du för mål med fotbollen?

– Mina mål för säsongen är att kunna utvecklas så mycket som möjligt och att hjälpa laget uppnå de resultat vi strävar efter, att vinna ligan. Jag har en kärlek till den italienska kulturen och framförallt matkulturen så det hade varit en dröm att spela fotboll i Italien. 

Spenderat mycket tid på Midgårdsvallen

Namn: Ruben Folmer-Hansen

Ålder: 17 år 

Bor: Cannes 

Position: Mittback 

Intressen utanför fotbollen: Umgås med vänner, shoppa och laga mat. 

Favoritplats i Sigtuna kommun: Det måste nog vara Midgårdsvallen där man spenderat mesta delen av sin fritid. 

Visa merVisa mindre

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19