Lämnar. Michael Rubbestad ställer inte upp för omval i kommunpolitiken 2022. Foto: Privat

Rubbestad ställer inte upp för omval

Michael Rubbestad (SD) är färdig med lokal- politiken. I kommande val ställer han inte upp.

  • Publicerad 09:16, 25 nov 2021

Dags för andra förmågor

Det var efter senaste valet som Michael Rubbestad fick en nyinrättad roll som ett tredje oppositionsråd, något som politiska motståndare var kritiska till.

– Vi ser det som en invest-ering. Om den tillfaller SD så ger det oss en möjlighet att föra vår politik på ett helt annat sätt. Vi kommer kunna påverka på ett sådant sätt att kommunen sparar pengar, sa Rubbestad till Mitt i när frågan ännu debatterades.

50 procent

Bålstapartiets Owe Fröjd menade att det tvärtom skulle bli en onödig kostnad.

– Man har inte tre kommunalråd i Umeå. Man har inte tre kommunalråd i Luleå. Då behövs det inte i Håbo. Vi har ett oppositionsråd i Agneta (Hägglund, S) och hon har skött det med den äran.

Rubbestad fick uppdraget på 50 procent samtidigt som han satt i riksdagen för SD. Snart är det dock slut med det förstnämnda.

Jag har ända sedan valet 2018 sagt att de dubbla uppdragen är någonting tillfälligt. Nu när det finns kandidater att överta denna position så känns beslutet rätt, säger han.

Det är på intet sätt säkert att jag får förnyat förtroende i riksdagen nästa år, även om jag självklart hoppas det, men är det så att mitt riksdagsuppdrag inte förlängs så är det nog så att mitt politiska engagemang som förtroendevald efter valet läggs på hyllan. Sedan jag startade SD Håbo 2012 har jag försökt utveckla och lyfta fram nya partivänner och jag har bidragit med det jag kan till kommunpolitiken i Håbo, det har varit en rolig och lärorik tid, men nu är det dags för andra förmågor att styra skeppet vidare mot nya framgångar.

Fortsatt kraftig ökning av covidfall

Så många över 18 år har fått tredje sprutan. Många fortsätter att insjukna då omikronvarianten sprider sig i Upplands-Bro. Den senaste veckan har 185 nya fall av covid-19 konstaterats i kommunen.torsdag 20/1 16:03

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20