Rotisserie och hantverksöl ska locka kungsholmsborna

Rotisseriegrillad kyckling och en bar fylld med hantverksöl och ovanliga vinsorter. Så vill nya Chicken Bar locka kungsholmsborna till Scheelegatan.

  • Publicerad 16:15, 13 okt 2015

Bakom satsningen ligger företaget Wicked Wine som bland annat drivit hotellbaren runt knuten, på Hotell Amaranten, i 11 år.  Lokalen, där tidigare bland annat en pizzeria huserat, har totalrenoverats och i förra veckan slog Chicken bar upp portarna för första gången på Scheelegatan 20, vägg i vägg med Kitchen & Table. På menyn, inte oväntat, kyckling som grillas i deras rotisserie med mängder av valfria tillbehör där man ”bygger sin egen måltid”.

– Det saknas ett alternativ till de traditionella kaféerna eller restaurangerna. Här ska man snabbt kunna slinka in och äta bra mat. Kyckling är ett hälsosamt protein och när man tillagar det på ett långsamt sätt som här så behåller man näringsämnena, säger Camilla Erneborn, delägare och konceptutvecklare för Chicken Bar.

Mängder av ölsorter

Dessutom har de sallader och smoothies som take away för den som önskar. Men kycklingen är bara en del. Baren en annan. Gänget bakom den nya restaurangen har inte glömt sina dryckesrötter, med ett hundratal hantverksöl och ett stort urval av unika vin på glas hoppas man bli ett naturligt häng för kungsholmsborna.

– Det är ju vårt andra ben att stå på. Vi har många craft beer och många vinsorter, du hittar ingen stor stark här. Vi vill gärna att våra gäster provar olika sorter. I baren har vi också cocktails med en twist, säger Camilla Erneborn.

Hon gillar läget och ser positivt på konkurrensen i området.

– Jag är för konkurrens.  Ju fler restauranger desto bättre, för ju fler ställer det finns, desto fler människor dras det till gatan, säger Camilla Erneborn.