Ger stöd. K-G Holmstrand, nyvald president i Rotary Sollentuna-Tureberg. Foto: Mostphotos

Rotary stöttar elever i Afghanistan

Sedan snart tio år har Rotary Sollentuna-Tureberg stöttat elevers utbildning i Afghanistan genom kontinuerliga gåvor till Svenska Afghanistankommittén, som driver flera skolor i landet.

  • Publicerad 05:50, 17 sep 2021

– Vi i vår Rotaryklubb har hela tiden tyckt att den här insatsen är väldigt viktig och meningsfull, säger K-G Holmgren, ny i rollen som president (ordförande) i Rotary Sollentuna-Tureberg.

Den senaste tidens utveckling i Afghanistan har skapat oro då risken finns att skolgången för flickor begränsas begränsas, menar K-G Holmgren.

– Men vi kommer att fortsätta stödja arbetet med en förhoppning om att den början på förändring vi har sett till det bättre, inte minst för flickors utbildning, ska kunna fortsätta, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kastade kruka från sjätte våningen – nära träffa barn

Nyheter Man åtalas för försök till grov misshandel En man i 20-årsåldern åtalas i Attunda tingsrätt för försök till grov misshandel. Mannen misstänks för att med uppsåt ha kastat en 3,5 kilo tung kruka från våning sex i ett hus i Edsberg – mot två...fredag 3/12 11:15

SD vill ta upp hedersrelaterat våld och förtryck på SFI

Nyheter Kunskap om nya lagar har inte nått ut, enligt SD Sverigedemokraterna i Sollentuna har lagt en motion i kommunfullmäktige om att ”alla berörda asylsökande” och deltagare i SFI-undervisning ska få tydlig information om hedersrelaterat våld och...fredag 3/12 6:10