Ger stöd. K-G Holmstrand, nyvald president i Rotary Sollentuna-Tureberg. Foto: Mostphotos

Rotary stöttar elever i Afghanistan

Sedan snart tio år har Rotary Sollentuna-Tureberg stöttat elevers utbildning i Afghanistan genom kontinuerliga gåvor till Svenska Afghanistankommittén, som driver flera skolor i landet.

  • Publicerad 05:50, 17 sep 2021

– Vi i vår Rotaryklubb har hela tiden tyckt att den här insatsen är väldigt viktig och meningsfull, säger K-G Holmgren, ny i rollen som president (ordförande) i Rotary Sollentuna-Tureberg.

Den senaste tidens utveckling i Afghanistan har skapat oro då risken finns att skolgången för flickor begränsas begränsas, menar K-G Holmgren.

– Men vi kommer att fortsätta stödja arbetet med en förhoppning om att den början på förändring vi har sett till det bättre, inte minst för flickors utbildning, ska kunna fortsätta, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Corona: Ökad smittspridning för tredje veckan i rad

Nyheter 53 nya fall konstaterades i vecka 41 53 nya smittade av corona konstaterades i Sollentuna under vecka 41, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Det innebär ökad smittspridning i kommunen för tredje veckan i rad, även om den...torsdag 21/10 16:15

Jämn rysare när politiker sa nej till att sälja skolbyggnad

Nyheter Styrande majoriteten var splittrad i frågan Det var ovisst in i det sista och omröstningen blev jämn när kommunstyrelsen i förra veckan sa nej till försäljningen av fastigheten i Rotebro där förskolan Kokalite ligger.torsdag 21/10 6:20