Avstannat bygge vid Rosenlundsparken. Foto: Sigrid Malmgren

Rosenlundsparkens bygge kraftigt försenat

Vid Rosenlundsparken skulle två stora bostadshus stå klara för inflytt i år. Men entreprenören BTH Bygg tvingas dra sig ur, och projektet blir försenat på obestämd tid.

  • Publicerad 15:29, 19 jun 2019

129 nya bostäder skulle stå klara vid Rosenlundsparken i slutet av 2019, men nu riskerar projektet en kraftig försening, vilket DN var först med att rapportera. Bakom allt som rör byggprojektet ovan jord ligger nämligen aktören BTH Bygg AB – ett bolag som inlett en företagsrekonstruktion. BTH Bygg AB tvingas därför dra sig ur projektet, som är värt uppåt 500 miljoner kronor. Bygget, som inleddes 2015, har alltså kört fast.

I samråd med Stockholmshem kommer BTH Bygg att avveckla sin del i projektet, och det är ännu oklart vem som ska ta över.

I april skrev SödermalmDirekt om att Rosenlundsparken i samband med bygget av bostadshusen stängdes av med stängsel. Den norra delen var tänkt att öppna igen 2020, då bygget skulle ha stått klart. Huruvida parken förblir stängd när bygget försenas på obestämd tid vet man inte ännu.

Nytt steg för nya jättekvarteret på Söder

– Vad gäller den norra delen av parken vet vi inte än hur det kommer att påverka oss. Det beror på hur länge det blir försenat och vilka lösningar vi hittar, vilket är svårt att säga i dagsläget. Men vårt arbete fortskrider, säger Jan-Åke Wård som är byggprojektledare för det nya stadskvarteret vid Rosenlundsparken.

Arbetet med lekplatsen och den södra delen av parken ser inte ut att påverkas nämnvärt, och planen är att den delen öppnar i början av 2020, enligt Jan-Åke Wård.