Partytaxi. Johnny Svensson har köpt in en rosa engelsk taxi som ska byggas om till karaoke-taxi. Foto: Uffe Lindeborg

Rosa cab blir karaoke-taxi i Stockholm

Partybussarna i Stockholm kommer att köra partajande kunder i en rosa karaoke-taxi inom kort. Bilen var ute på premiärtur i lördags när den hämtade deltagare från ett event i Vallentuna.

  • Publicerad 13:51, 21 nov 2016

En engelsk rosa taxi, högerstyrd med rosa inredning, och med blinkande discobelysning samt karaokemaskin. Det är det senaste alternativet för den som vill ta sig till fest på ett annorlunda sätt i Stockholm. Åkeriföretaget Partybussar på Ekerö har sedan tidigare en tuk tuk, en pansarbil och flera dubbeldäckarbussar.

– Premiärturen gick i lördags från Vallentuna till Bergshamra, säger ägaren Johnny Svensson. Det är en vanlig familjebil som jag använder för att köra folk till fester. Jag plockar inte upp folk på stan.

Idén kom när Johnny hade sin verksamhet i Göteborg för några år sedan. Det är oklart om det finns någon karaoke-taxi hos någon annan åkare i Stockholm. Under premiärturen spelades givetvis "en rosa helikopter" på hög volym. Nyförvärvet har fått positiv respons, berättar Johnny Svensson.

– Jag köpte bilen för en månad sedan och många har gjort tummen upp på stan, säger han. Den rosa färgen sprider glädje. Vi laddar en I-pad i bilen och kör med discolampor. Fördelen med att köra karaoke i en liten bil istället för i partybussarna är att om man sjunger dåligt i en taxi med fyra personer så dödar man inte partyt.

Johnny gillar udda fordon och köpte tidigare en pansarbil på Blocket. Han har kört 3-4 vändor med den, bl a med folk till festivalen Summerburst.

– Vi har en tuk tuk också, men den rullar inte så ofta. Den är mest en leksak för familjen. Men i somras var vi i Visby med den och körde politiker som medverkade i Almedalen.

Det är många kändisar som har anlitat Johnnys bussar för olika fester. Men han fastnar inte vid dessa fordon. Han är en sann entreprenör som drömmer om att starta lådbilsrace på Ekerö och sommarland hemma på tomten. Kanske lyckas han också komma i land med ett udda boende.

– Jag skulle vilja hitta en stor djävla u-båt från Ryssland, gräva ned den i jorden hemma och öppna ett underjordiskt vandrarhem.

Partytaxi. Johnny Svensson har köpt in en rosa engelsk taxi som ska byggas om till karoake-taxi. Foto: Uffe Lindeborg