TRYGGHETSPRISET. Ronnie Sundvall på Runbygården får kommunens nyinstiftade trygghetspris "för att han i sitt arbete med fritidsgården skapar en sammanhållning och miljö där ungdomar känner sig trygga". Foto: Upplands Väsby kommun

Ronnie på Runbygården får Trygghetspriset

Nu duggar priserna tätt i Väsby. På nationaldagen utsågs förutom Årets Väsbybo även en mottagare av kommunens nyinstiftade Trygghetspris. Förste vinnaren blev Ronnie Sundevall på Runbygården.

  • Publicerad 15:55, 7 jun 2019

Vi har ett väldigt högt besökstryck med olika aktiviteter som läxläsning och fotboll.

Ronnie Sundvall som driver Runbygården får priset för att han i sitt arbete med fritidsgården skapar en sammanhållning och miljö där ungdomar känner sig trygga.

Så här löd juryns motivering:

”Ronnie har ett unikt sätt att umgås med eleverna, han bygger förtroendefulla relationer som gör att eleverna vänder sig till honom. Genom tydlighet och ett engagemang för alla ungdomar skapar han en sammanhållning utöver det vanliga där alla känner sig trygga. Han är en stor tillgång för Upplands Väsby kommun och Runby skola.”
– Jag är väldigt glad och stolt över utmärkelsen, säger Ronnie Sundvall som presenterades som årets mottagare av priset i samband med nationaldagsfirandet på Hembygdsgården i dag.

Driver Runbygården i Runby skola

Ronnie Sundvall driver i privat regi Runbygården i Runby skola. På fritidsgården finns det spel, biljard, pingis och andra aktiviteter. Där går också att bara umgås med kompisar och ha en trevlig kväll.
– Vi har ett väldigt högt besökstryck med olika aktiviteter som läxläsning och fotboll. Vi har ett varmt och familjärt klimat där alla ungdomar är välkomna och där vi vill att alla ska trivas, säger Ronnie Sundvall.
Med det nyinrättade trygghetspriset vill Upplands Väsby kommun uppmuntra allmänhetens delaktighet i att skapa ett tryggare Väsby.
– Ronnie Sundvall är en god förebild som förmår att skapa trygghet bland ungdomar. Vi hoppas med årets pristagare kunna stimulera andra till insatser som främjar den gemensamma tryggheten i Upplands Väsby, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Trygghetsprisets jury

Juryn:
Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande
Mathias Bohman (S), oppositionsråd
Per-Ola Lindahl, tf kommundirektör
Daniel Wilhelmsson, polisen
Elina Edin, Brandkåren Attunda
Caroline Ankarström, brottsförebyggande strateg i Upplands Väsby kommun