Rondell kan byggas på Enköpingsvägen

Kommunen är positiv till Vänsterpartiets förslag om att bygga en rondell i korsningen Enköpingsvägen och Bygdegårdsvägen. Men när planen sätts i verket är ännu inte bestämt.

  • Publicerad 15:24, 31 aug 2018

Redan 2016 inkom Vänsterpartiets gruppledare Kerstin Åkare med en motion om att bygga en cirkulationsplats i korsningen Enköpingsvägen/Bygdegårdsvägen.

Kommunfullmäktige ser positivt till förslaget, men behöver se över när en ombyggnation är lämplig.

Har hög prioritet

Planen för en ny rondell har hög prioritet och är en del av kommunens trafik- och tillgänglighetsprogram för 2018. Men när bygget kan starta är ännu oklart.

I dag regleras Enköpingsvägen och Bygdegårdsvägen med trafikljus, som har haft många fel det senaste året – vilket en rondell skulle kunna lösa.

Dessutom förväntas Enköpingsvägen att bli mer trafikerad framöver.

Smugglade 400 kilo cannabis från Spanien till Kungsängen

Åklagaren: "Upplägget har liknat ett internationellt företag" Nu åtalas två män för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott vid Attunda tingsrätt. Den 15 februari förra året beslagtog polisen 400 kg cannabis i en lokal i...torsdag 21/1 10:17

Nattarbete på Granhammarsvägen

Kortare stopp då farthinder asfalteras. Under kommande natt, det vill säga natten mot torsdag, så kommer asfaltering av farthinder att ske på Granhammarsvägen. Det här kommer att medföra kortare stopp i trafiken.onsdag 20/1 14:45