”Roligt, men inte tillräckligt”

Mattias von Malmborg, inititivtagare till Facebookgruppen ”Rädda Nacka IP”, är glad över nya beskedet att det blir ytterligare en 11-mannaplan för fotboll på Järlahöjden. – Men behovet är dubbelt så stort.

  • Publicerad 12:31, 27 aug 2018

Idag måndag kom plötsligt nya besked från Nackamoderaterna och kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M). Nu vill partiet bygga två 11-mannaplaner för fotboll på Järlahöjden i stället för en.

Mattias von Malmborg, initiativtagare till Facebookgruppen ”Rädda Nacka IP”, är behärskat glad över beskedet att det blir ytterligare en 11-mannaplan. Som Mitt i Nacka tidigare berättat är oron för Nacka IP:s framtid stor bland klubbar och föräldrar.

 

Stor politisk oenighet om Nacka IP:s öde

– Det är ju roligt. Mats Gerdaus besked är ett litet steg i rätt riktning, men fortfarande långt, långt från den kapacitet som verkligen behövs. Enkelt uttryckt – fördubblar man befolkningen så behöver man också fördubbla kapaciteten, och detta gäller för hela idrottsrörelsen i Nacka.

”Börjar bli het valfråga”

von Malmborg säger att måndagens besked visar att det finns en stark opinion för att bygga fler planer.

– Det här börjar bli en het valfråga. Det handlar ju om våra barn och ungdomars framtid i Nacka, och det är nu som vi måste ta de rätta besluten.

Nacka IP:s framtid kan bli het valfråga