Redo för sommaren. Alla Luks, konstnärlig ledare och producent vid Mälarhöjdens friluftsteater. Foto: Sacharias Källdén

Rödluvan först ut på Mälarhöjdens friluftsteater

Sommaren närmar sig – och därmed ännu en säsong för Mälarhöjdens friluftsteater. Det blir allt från Rödluvan och Alfons Åberg till romsk partymusik, storbandsjazz och opera.

  • Publicerad 06:30, 24 maj 2022

Den 24 maj intar Rödluvan och vargen Mälarhöjdens friluftsteater. En modern variant av den gamla folksagan visas på scenen nere vid Mälaren.

– I vår berättelse är Rödluvan en stark flicka som hjälper alla som behöver hjälp, en tuffing som inte är rädd för vargen. Det är mycket musik, cirkus och dans, berättar Alla Luks, konstnärlig ledare och producent för Mälarhöjdens friluftsteater.

Alla Luks har själv skrivit om och moderniserat sagan till en familjeföreställning. Den spelas flera dagar i slutet av maj och återupptas i början av augusti.

– En del av intäkterna från den produktionen skänker vi till Barncancerfonden och till barn från Ukraina, berättar Alla Luks.

Från opera till pop

För barnen visas också "Knutar och spökeri med Alfons Åberg", i juni och augusti. I vanlig ordning blir det också ett pärlband av konserter på den lilla scenen, snett nedanför Konditori Lyran.

Jazzälskare kan glädja sig åt Gimo Storbands "Tribute to Frank Sinatra" den 11 juni och en konsert med Stengård Big band den 12 juni. Den 12 juni blir det också Balkanös. Mitt på dagen spelar blåsorkestern Süperstar Orkestar romsk partymusik för hela familjen.

Opera och pop blir det också. Den 16 juni ges föreställningen "Amore, Amore, Amore!" och BeatUs spelar Beatlesmusik, den 17 juni.

Tema Bowie

I augusti blir det mer musik – en konsert med Kuriosakören den 16 augusti och en föreställning med Bröderna Rongedal den 19 augusti.

– Bröderna Rongedal gör ett intressant koncept. Konstnären Jonas Hessman ska ställa ut sina tavlor med David Bowie som de har som tema för sin konsert, berättar Alla Luks.

Mälarhöjdens friluftsteater

Teatern ligger i Bredäng, snett nedanför Konditori Lyran. Teatern drivs av Alla Luks som lät bygga den tillsammans med sin man Curt Luks, för egna pengar.

Föreställningar bokas via teaterns webbsida. Det finns 300 platser.

I år ges den första föreställningen den 24 maj (Rödluvan & vargen). Sedan blir det en rad konserter och föreställningar en bit in i augusti.

Visa merVisa mindre