Sedan några veckor tillbaka blir restaurang Tarantella i Bredäng centrum varje onsdag en standup scen. Här är både nya och etablerade komiker välkomna.

– Flera krogar i stan har ju standup comedy så jag tänkte att vi borde köra det här på röda linjen också, säger Mattias Unal, restaurangchef på Tarantella.

Så han pratade med sin vän Ali Gorgi, som själv är standup-komiker och varje söndag medverkar på Big Ben på Södermalm. Och han nappade på idén.

Eleni skapade skrattfest

Red-line comedy som klubben kallas startade i september. Att komma och titta är gratis.

– Det har blivit en riktig braksuccé, säger Mattias Unal.

Den komiker som stuckit ut och kammat hem mest skratt hittills är Eleni Dimitrelou Tångstedt.

– Publiken älskade henne. De skrattade jättemycket och frågade om henne i efterhand. Hon är från Grekland och skämtade om sig, sitt liv och de fördomar som folk har, säger Ali Giorgi.

En annan populär komiker var Fernando Fernando.

– Han är adopterat från Colombia och uppvuxen i Värmland och pratade om hur det är att vara adopterad och svart och de fördomar som finns som att folk tror att han inte kan svenska och andra situationer som kan uppstå, säger Ali Gorgi.

Klubben har fyra komiker per gång. Både etablerade komiker och de som vill prova om standup är något för dem är välkomna.

– Här kan de testa sina skämt och får se om de är lyckade och om publiken har roligt och mår bra, säger Mattias Unal.

Hoppas på unga i området

Hittills har de flesta som kommit och tittat varit stammisar. Nu hoppas de kunna bredda både medverkande komiker och publik.

– Min förhoppning att kunna engagera unga människor i området som är intresserade så att de kommer hit och hälsar på. Jag är själv från förorten och vet att många hänger i centrum, om någon av dem kommer och och ett intresse väcks så är vi glada för det, säger Ali Gorgi.

Den som vill uppträda kan prata med antingen honom eller Mattias Unal på plats.