– Ja, nu har vi hittat en ny lokal. Den ligger nära centrum och precis bakom polisstationen, säger Joakim P Stockhaus, ordförande i Röda Korset Sollentuna.

För hög hyra

Men framför allt är den nya lokalen mindre, och därmed billigare. Röda Korsets styrelse i Sollentuna tog redan före sommaren beslutet att lämna butikslokalen på Malmvägen då hyran var så hög att butiken inte gav något överskott.

– Det kändes inte bra att ha lokal- och personalkostnader som tog alla intäkter. Vi vill ju att vi ska få in pengar som kan gå till katastrofhjälp, säger Joakim P Stockhaus.

Nytt koncept

Så nu blir det ny lokal, nytt koncept, och ny bemanning.

– Ja, vi kommer inte att ha några anställda, utan endast volontärer. Och nytt koncept måste det bli i den nya lokalen. Vi krymper vår kostym och ska ha ett annat sortiment – inte möbler utan mer husgeråd och kläder och sådant.

Söker volontärer

Den gamla butiken har öppet till den 30 september och har just nu utförsäljning. Sedan öppnar den nya butiken med ett lite annat sortiment och med bara volontärer.

– Vi söker nu efter fler volontärer som kan hjälpa till. Allt överskott går till Röda Korsets katastroffond, säger Joakim P Stockhaus.