Robot ska intervjua personal i corona-tider

En robot ska intervjua ny sjukvårdspersonal som söker jobb i Upplands-Bro.

  • Publicerad 13:47, 5 maj 2020

Det behövs mer personal i vården. Men vem ska intervjua kandidaterna i coronatider?

Under 2019 blev Upplands-Bro kommunen först i världen att rekrytera personal med hjälp av en robot. . Nu blir kommunen också först att använda den nya versionen av roboten Tengai, för att intervjua personal utan att fysiskt behöva träffa dem. Det sköter roboten.som  helt på egen hand genomför anställningsintervjuer.

– På grund av den globala coronakrisen måste vi försäkra vår tillgång till kompetent personal, till exempel inom äldreomsorg. Med hjälp av Tengai-roboten tror jag att vi bättre kan möta dessa utmaningar på ett effektivt sätt. Jag ser fram emot att starta processen och det känns spännande att vi kommer att ha tre robotar tillgängliga för att börja intervjua mycket snart.”, Säger Havva Ilhan, biträdande personalchef på Upplands-Bro kommun i ett pressmeddelande. 

Från och med 11 maj kommer kommunen  ha robotar på plats för rekrytera personal. 

Upplands-Bro blir först i världen att anställa en robot

Så påverkas Upplands-Bro av de nya skärpta covidråden

✔ Verksamheter som stänger ✔ Begränsningar i besöksantal. Under torsdagen så skärptes de allmänna råd som Stockholmarna har att förhålla sig till vad det gäller smittspridningen av covid-19. Så här påverkas du som bor i Upplands-Bro av de nya råden.fredag 30/10 15:15

BLÅLJUS: Inbrott och drograttfylleri

Kort blåljusrapport: en drograttfylla och ett inbrott i byggarbetarbodar.fredag 30/10 11:36