En mycket nöjd Robin Hanson siktar mot nya mål. Foto: Läsarbild SOK

Robin Hanson tog Sveriges första OS-medalj

Järfällasimmaren Robin Hanson tog Sveriges första medalj under ungdoms-OS i Buenos Aires. Distansen var 200 meter frisim och Hanson tog nytt svenskt juniorrekord på tiden, 1.48,14. – Jag var chockad när jag såg tiden, säger han.

  • Publicerad 11:37, 9 okt 2018
Simmaren Robin Hanson, 17, från Järfälla tog Sveriges första medalj i ungdoms-OS i Buenos Aires, Argentina.
Silvermedaljen togs på 200 meter frisim med ett nytt svenskt juniorrekord, 1.48,14.
Efter försöksloppet hade Robin Hanson den sjätte bästa tid i försöken. I finalen gick han ut hårt och ledde även loppet med 50 meter kvar men sedan slog mjölksyran till för den 17-åriga simtalangen.
– Jag var ändå lite chockad när jag vände mig om och såg tiden, att det var svenskt juniorrekord. Även om det var mitt mål att sätta pers så blir man ändå lite chockad när man lyckas, säger Robin Hanson i ett pressmeddelande.

Nya mål för Hansson

Efter det nya svenska rekordet ändrade Robin Hanson sitt långsiktiga mål direkt. Nu siktar han på att slå ett näst intill oslagbart rekord.

Nu blir mitt långsiktiga mål att försöka slå Anders Holmertz svenska rekord från OS i Barcelona 1992

Robin Hanson

– Jag har inte tänkt så mycket på det tidigare. Men nu blir mitt långsiktiga mål att försöka slå Anders Holmertz svenska rekord (1.46,76) från OS i Barcelona 1992. Det är det äldsta svenska rekordet som finns i simning, säger Robin Hanson.

Nu väntar nya lopp för Hansson men på dessa har han inte samma medaljchans. Det handlar om sprintdistanserna 50 och 100 meter frisim.

– Inget av de loppen är väl någon superstor medaljchans för mig. Men jag ser det som en bonus och det ska bli kul att få tävla, säger han.

Ungdoms-OS håller på till och med den 18 oktober.