Robert bjuder in till välgörenhetsbrunch

Nu på söndag samlar kocken Robert Heribertsson in pengar till Världens Barn genom att anordna en välgörenhetsbrunch på Lovisedalsskolan i Vallentuna. Förra året drog han in över 40 000 kronor till insamlingen – i år hoppas han slå det. – Jag har stora förhoppningar. Intresset har varit stor.

  • Publicerad 14:32, 28 sep 2018

Förra året bjöd kocken och Vallentunabon Robert Heribertsson in till brunch på Lovisedalsskolan.

Pengarna han fick in skänktes till Världens Barn.

– Sveriges Radio P4 uppmärksammar Världens Barn två veckor om året genom olika roliga insamlingar. Jag brukar delta, men förra året funkade det inte tidsmässigt. Istället bestämde jag mig för att starta en egen insamling.

Robert jobbar som kock på skolan och kände att en brunch var ett perfekt sätt att dra sitt står till stacken – något han anser är varje människas skyldighet.

– Jag blir illa berörd när jag hör om flyktingar och alla hemskheter som pågår där borta, där vi inte är. Vi är har det så himla bra och jag tycker att det är var och varannan persons skyldighet att göra det man kan. För mig handlar det bara om tid –  det är ingenting emot det man kan ge tillbaka till dessa människor.

Drog in över 40 000 kronor

Gensvaret var över all förväntan och runt 700 Vallentunabor dök upp för att ta del av brunchen. Totalt drog initiativet in 42 000 kronor till Världens barn.

Nu har han bestämt sig för att göra samma sak igen och förhoppningsvis upprepa förra årets succé.

Nu på söndag den 30 september mellan 12.00 och 15.00 bjuds alla som vill in på brunch i Lovisedalsskolans matsal och gästerna kommer att få ta del av allt från kallskuret och chark till sallader och ugnsomelett.

– Allt som hör till en brunch helt enkelt. Tanken är att det ska finnas något för alla.

”Känslan är att vi slår rekordet”

Kostnaden för brunchen är 50 kronor – sen är alla bidrag utöver det självklart mer än välkommet.

Ingen föranmälan krävs utan det är drop in som gäller. Totalt tar matsalen 300 personer per sittning och skulle det visa sig att intresset är ännu större än förra året så blir det till att öppna upp lektionssalarna så att alla får plats.

Och självklart finns en förhoppning om att förra årets summa slås.

– Jag har stora förhoppningar. Intresset har varit stor.

Hur ska du hinna med att leverera mat till alla hungriga gäster?

– Jag kommer få hjälp av några duktiga kompisar. Skolan och många av eleverna är också med och hjälper till. Engagemanget har varit enormt.