Robert "Robban" Jönsson underhåller Botkyrka med hårdrock och gott snack. Foto: Claudio Britos

Robban rockar i Botkyrkas egen radiokanal

Robert "Robban" Jönsson underhåller Botkyrka med hårdrock och ett gott snack sedan hösten 2018. Då drog hans program Eruption igång, där han går efter variation och spelar inga uttjatade låtar. Iron Maidens Run to the hills är bannlyst!

  • Publicerad 08:30, 14 mar 2020

Man kan ge lyssnaren något extra, något som inte bara är vaniljsås

"Jag ramlade in här av en slump faktiskt. Jag höll på med något som heter Radio Samhall. Då kom en kille dit från Radio Botkyrka och frågade om jag gillade radio. 'Ja, det gör jag verkligen', säger jag. Då säger han att det behövs folk på Radio Botkyrka. Perfekt!

Augusti 2018 drog vi igång Eruption. Grejen med Eruption är att INTE spela Run to the hills. Jag spelar inga uttjatade låtar. De är bannlysta! När man sätter på de stora stationerna spelar de samma saker. Jag saknar variationen, överraskningen. Du som lyssnare vill ju bli överraskad.

Jag älskar musik i alla dess former. Jag vill ge lyssnaren något extra, något som inte bara är vaniljsås varje gång, och ge lyssnaren lite nördfakta. Det är kul att vara nördig, eller hur?

Jag hade delar av bandet Mustasch här en gång. Då spelade jag upp en låt från deras första demokasett från 1999. De bara 'var har du fått tag i den här låten?'. Det är lite sånt som vi gör i Eruption – lite blandat och med skön stämning. Inte så uppstyltat, helt enkelt.

Just nu förinspelar jag mina program för att jag har så mycket annat runt omkring, men jag ska köra live i slutet på säsongen, runt juni någon gång.

Jag har alltid velat bli journalist sedan jag var liten, men det har alltid varit svårt att komma in på skolan. Jag hade aldrig en tanke på att det gick att plugga på folkhögskolan. Det roliga är att där hade jag min gamla radioidol, Bengt Grafström, som lärare.

Är det någon där ute som känner att de också vill göra radio – hör av er! Vi skulle behöva fler tjejer. Det får handla om nästan precis vad som helst, bara man har en tydlig programidé.

För jag trivs på Radio Botkyrka. Vi är ett gott gäng som hjälper och backar varandra."

Robbans tre favoriter:

Exciter med Judas Priest. Det är trash metal. En föregångare.

Metropolis med Motörhead. Det är ett himla bett i den låten.

Rising med Rainbow. Den har allt.

Visa merVisa mindre

Radio Botkyrka 91,6

En ideell förening med ambition att informera Botkyrkaborna om vad som händer i kommunen, genom program på svenska, finska, kurdiska, spanska och polska. Totalt når man ut till en miljon lyssnare.