STORSEGER. 10-0 inledde KB:s damer sin säsong med. Foto: Karlbergs BK

Rivstart för lokala fotbollslagen

Efter en extra lååång försäsong är nu de lokala fotbollsserierna igång. Och det blev en rivstart för många av lagen.

  • Publicerad 09:02, 11 jun 2021

På grund av pandemin har ju seriestarten för de lokala fotbollsgängen flyttats fram flera gånger. Men den gångna helgen var det äntligen dags – och för de lokala gängen i de högsta serierna blev det ett smakstart på flera håll.

Eller vad ska man säga om Karlbergs BK:s damer, som ångat igenom serierna sedan omstarten, och som nu rivstartade med 10-0 mot Skogtorp, en annan nykomling. I samma serie spelade även Lindhagen FF 2-2 mot Telge United. Lindhagens FF är en renodlad damförening som bildades av spelare som bröt sig ur Karlbergs BK 2015 så räkna med laddade derbyn under säsongen. Det första spelas 15 augusti.

Inledde starkt

På herrsidan är de två lagen högst upp i seriesystemet Karlbergs BK och FC Stockholm Internazionale i division 2, som båda siktar på att tillhöra toppen på nytt i år. Och de inledde starkt i serien.

KB vann mot Skiljebo hemma på Stadshagen med hela 5-1 i premiären, men förlorade sedan med 0-1 i Svenska cupen mot Täby. För FC Stockholm blev det först 2-1-seger på bortaplan mot Gamla Upsala och redan i onsdags var det dags för den andra omgången för laget. Då slutade det 2-2 mot Enskede. Redan den 20 juni så smäller det lagen emellan i det ”slaget om Kungsholmen” på Kristineberg då FC Stockholm är hemmalag.