Rivstart för Jonas Fors

Det blev en succépremiär för racingföraren Jonas Fors. 25-åringen vann sin klass i tävlingen Shore Lunch 200 som kördes på en ovalbana i Indianapolis i USA.

  • Publicerad 12:54, 11 okt 2018

25-årige Jonas Fors, Nackabo som växte upp på Ingarö, fick en smakstart när ARCA racing series hade premiär i helgen i Indianapolis, USA.

I deltävlingen Shore Lunch 200 körde han över mållinjen som nummer 19. Men samtidigt blev Fors en vinnare eftersom han var snabbast av samtliga i klassen för så kallade äldre stålbilar. Han blev också bäste svensk i ARCA någonsin.

– Det känns fantastiskt, helt otroligt. Vi i teamet gjorde verkligen vårt jobb ikväll, säger Jonas Fors. Det här är den bästa tänkbara premiären i ARCA, och jag kunde aldrig drömma om att vi skulle vara så här snabba. 

Närmar sig NASCAR

Med knappt ett år i USA har Jonas Fors tagit sig från den lägsta nivån i amerikansk racing till ARCA racing series. Nu tävlar han tre steg under NASCAR Monster cup series som är den högsta bilracingserien i USA med över 100 000 åskådare i snitt per deltävling.

”Jag älskar sporten”

– Det har gått så fort fram så jag har knappt hängt med själv och utvecklingen av mig som förare har varit explosionsartad. Jag älskar sporten och är så otroligt motiverad just nu.