Haninge Anchors blir bättre och bättre för varje match. (Arkivbild). Foto: Pekka Pääkkö

Rivstart av återuppståndna Haninge Anchors

Haninge Anchors är tillbaka på isen, och det med besked. Laget slåss i toppen av hockeytvåan, och siktar på att ta fjärde raka segern när Rimbo gästar Länna sport arena i morgon.

  • Publicerad 16:46, 18 okt 2018

Haninge Anchors har startat säsongen i hockeytvåan östra A övertygande. Efter sex matcher är Anchors tvåa med 13 inspelade poäng.

I morgon fredag kan fjärde raka segern komma då Rimbo IF gästar Länna sport arena.

– Tyvärr har vi drabbats av ett par skador, säger coachen Stefan Pettersson. Jonathan Fagerlund och Jesper Hellman missar matchen. Och så har vi några frågetecken för spelare som är sjuka.

Haninge Anchors A-lag är alltså tillbaka på isen. Inför säsongen 2016/2017 tvångsnedflyttade Hockeyettans licensnämnd det dåvarande division 1-laget Anchors till division 3 på grund av negativt eget kapital.

Anchors ansökte sedan om dispens för att börja om i hockeytvåan, och detta beviljades i våras. Med kort varsel gällde det att skrapa ihop ett lag.

Letar efter spelare

– Vi letar fortfarande spelare eftersom vi har ont om folk, säger Stefan Pettersson.

Trots detta har det som sagt gått bra med undantag av premiären där det blev förlust med 3–8 mot Viggbyholm.

– Det tar ju tid att spela ihop ett nytt lag. Det har varit för stora svängningar i vårt spel, men det blir bättre för varje match och det är verkligen starkt jobbat av grabbarna.

”En vecka i taget”

Fortsätter Haninge Anchors att ta för sig kan laget mycket väl bli bland de fyra främsta som går till uppflyttningsserien alltvåan.

– Men så långt fram ser jag inte. Vi tar en vecka i taget, säger Stefan Pettersson.