Det blir ingen rivning i augusti. Foto: Anna Z Ek

Rivningen av Norrbergskolan skjuts upp

Under måndagen fattade kommunstyrelsen beslutet att skjuta upp rivningen av Norrbergskolan. – Det här har varit en viktig fråga för mig och Centerpartiet, det känns bra att det blir lugn och ro på förskolan, säger Malin Forsbrand, gruppledare Vaxholmscentern till P4 Stockholm.

  • Publicerad 17:13, 1 aug 2018

MIljöpartiet och Centerpartiet ville vänta med rivningen tills efter två förskolor flyttat ut från byggnaden. Tidigare i juli rapporterade Mitt i att Moderaterna och Liberalerna körde över C och MP med minsta möjliga marginal. Lars Lindgren (M) kommunstyrelsens ordförande hade utslagningsröst. Nu har MP och C tillsammans med oppositionen rivit upp beslutet och rivningen är uppskjuten, det rapporter P4 Stockholm.

– Jag är väldigt lättad idag, det här är en fråga som har varit väldigt viktig för mig och Centerpartiet, att se till barnen och föräldrarna att de ska känna trygghet i att det är lugn och ro på förskolan. Vi kan inte garantera att förskolorna inte påverkas vid en rivning, säger Malin Forsbrand, gruppledare för Centerpartiet i Vaxholms kommun, till radion.

Lars Lindgren (M) säger till radion att han inte är nöjd med beslutet från MP, C och oppositionen.

– Jag kan inte förstå vad det är som gör att vi inte skulle kunna påbörja riva nu, det har tagits beslut om detaljplanen med majoritet i kommunfullmäktige. Rivningen är helt naturligt nästa steg, säger han till P4 Stockholm.