Taggad. Per Olsson, ordförande för DSK, hoppas det kan bli publika evenemang under derbyn mellan DSK och EIF. Foto: Direktpress

Rivalernas möte kan bli en folkfest

Herrlagen EIF och DSK i Danderyd spelar i samma division för första gången på länge. "Det är väldigt spännande" säger Per Olsson, Danderyds SK.

  • Publicerad 16:30, 7 apr 2021

För första gången på länge spelar herrlagen Enebybergs IF (EIF) och Danderyd SK Fotbollsförening (DSK FF) i samma divison. Detta efter att EIF gått ner en division, och DSK tagit ett steget upp, till division 5.

Ordförande i DSK FF, Per Olsson, är förväntansfull.

– Det har funnits en rivalitet mellan föreningarna sedan 1930-talet, så jag tror att båda föreningarna ser fram mot derbyt på Danderydsvallen den 8 maj. 

Rivaler på hemmaplan

2020 slutade onekligen annorlunda för de båda lagen.

EIF placerade sig under strecket i division 4, Stockholm norra, med 11 poäng. Och Danderyds SK FF vann sin grupp, Stockholm A, division 6, med 22 poäng.

Nu gör de upp i en kamp om kommunens bästa lag i division 5.

Per Olsson hoppas på att derbyt kan visas under publika evenemang, så Danderydsborna kan heja på sina respektive lag – om omständigheterna tillåter det.

– Vi kommer ta chansen att rama in det. Med ny speaker, hejaklack och en vältränad trupp. Vi hoppas också hinna renovera våra läktare. Vi håller verkligen tummarna för att vi kan få arrangera en liten men naggande god fotbollsfest.

Många vill titta på fotboll

Inom kort börjar allsvenskan, som blir spännande då damlagen i Stockholms tre klassiska klubbar – AIK, Hammarby och Djurgårdens – kommer att mötas.

Per Olsson från DSK menar att det är många som vill titta på fotboll i dessa tider.

– Vi har till och med haft publik under våra A-lagsträningar, och då pratar vi i division 5. Så det verkar finns ett stort sug att återigen få känna på känslorna som bubblar upp när man tittar på fotboll live.

Derby i Danderyd

Första matchen mellan herrarna Danderyds SK Fotbollförening och Enebybergs IF spelas 8 maj, 12.00 på Danderydsvallen.