Rinkebybon Ambra Succi aktuell på Dansens Hus

Rinkebybon Ambra Succi är tillbaka på Dansens Hus med en helt ny föreställning om det dödliga våldet som sker runt omkring oss. Urpremiär nu på fredag den 11 maj på Dansens Hus Stora scen.

  • Publicerad 15:49, 8 maj 2018

Föreställningen LYSSNA är en blandning av hip-hop, film, dancehall, spoken word, popping och house. Rinkebybon Ambra Succi, känd från Bounce, är koreografen bakom föreställningen, som handlar om det brutala gatuvåldet som eskalerat de senaste åren.

Tillsammans med dansarna Farzad Ahmed, Rebecca Livaniou, Danielle Lundgren, Jennifer Ellen Pacaanas och Nathalie Ifter Salomonsson vill hon nu sätta ljuset på utvecklingen, och vad våldet gör med människorna runt omkring. 

Kristin Amparo är med

I föreställningen deltar, förutom dansarna, också sångerskan Kristin Amparo med låtarna ”Jag står inte ut men jag slutar aldrig kämpa” och ”Min längtan”.

All övrig musik ska Ambra Succi, för första gången, komponera själv.

– Vi har varit tysta för länge och burit på dessa hemligheter fyllda av skam. Rädslan för hur folk man bryr sig om kommer reagera. Hur de kommer ändra beteende och hur de kommer se en med nya ögon. Men skammen borde vara förövarnas att bära. Och de i omgivningen som inte sett alla rop på hjälp samt varningssignaler och agerat. Dessa monster som nu rör sig fritt i vårt samhälle har vi skapat och bär ansvar för, säger Ambra Succi i ett pressmeddelande.

Både offer och förövare behöver hjälp ut ur mörkret

– Jag kämpar än idag trots allt våld jag upplevt, att älska mig själv och att förlåta de som låtit sina demoner gå utöver mig. Vi måste bli mer lyhörda, ha empati och alltid LYSSNA! I slutändan mår vi alla dåligt av våld oavsett form. Både offer och förövare behöver hjälp ut ur mörkret, fortsätter hon.

Föreställningen ges den 11 och 12 maj, och kommer tillbaka till scenen på Dansens hus den 13-16 september i höst.