Rinkeby Folkets Hus får miljonbidrag

Boverket har delat ut pengar till samlingslokaler i socioekonomiskt utsatta områden. Mest av alla får RInkeby Folkets Hus som får nästan fem miljoner kronor.

  • Publicerad 10:40, 31 maj 2018

Boverket har delat ut investeringsbidraget till allmänna samlingslokaler på sammanlagt cirka 27,2 miljoner kronor. Pengarna kan gå till energibesparande åtgärder, tillgänglighetsanpassningar och upprustningar för att höja lokalernas standard. Rinkeby Folkets Hus ordförande Jörgen Strandberg vet vad deras fem miljoner kronor ska gå till.

– Det blir en del av ombyggnationen och renoveringen. Byggnaden här har inte renoverats sen den byggdes 1986, säger Jörgen Strandberg som pekar på att bland annat stora salen behöver renoveras.

Anledningen till renoveringen är för att få bättre förutsättningar för verksamheten, både till arrangemang av högre standard och arrangemang där Rinkebyborna inkluderas. Rinkeby Folkets Hus hade tillsammans med Fokets Hus och Parker samt Familjebostäder ansökt om ett bidrag på sju miljoner kronor.

– Men vi är jätteglada för de här pengarna. Hade Familjebostäder själva renoverat hade vi fått en mycket högre hyra, påpekar Jörgen Strandberg.

Renoveringen av Rinkeby Folkets hus väntas påbörjas 2019.