Tvekade. Poliserna misstänkte att mannens berättelse om att kvinnan knivhuggit sig själv inte stämde. Foto: Johan Kristensen

Ringde 112 och sa att sambon knivhuggit sig själv – åtalas för mord

Mannen ringde 112 och berättade att hans flickvän hade knivhuggit sig själv. Men polisen trodde inte honom, parets bebis omhändertogs och nu åtalas mannen för mord.

  • Publicerad 10:27, 22 nov 2021

Den 15 april larmade mannen polis och ambulans till parets bostad i Älta. Han berättade att kvinnan hade knivskurit sig själv. Men polisen trodde inte på honom.

Han anhölls den 16 april, häktades tre dagar senare och parets gemensamma bebis omhändertogs.

– Personal på plats uppmärksammande snabbt antalet sårskador på kvinnan samt iakttagelser kring misstänkt och andra omständigheter som medförde att det fattades misstanke om mord, säger Jennifer Ekblom, utredare vid polisens sektion för brott i nära relation vid polisområde Stockholm syd.

”God teknisk bevisning”

Under våren har polisen utrett huruvida kvinnan skulle kunna ha orsakat skadorna själv. Men polis och åklagare är övertygade om att mannen har mördat kvinnan.

– Det finns god teknisk bevisning i form av DNA-spår, blodbildsanalys, skadebild och applikationsanalys av den misstänktes telefon. En brottsplatsundersökning är också gjord och det finns dessutom vittnen som är sakkunniga inom ortopedi och minnesforskning som kommer att höras i rätten, säger åklagare Ronak Råbe.

Stort antal stickskador

På måndagen åtalade hon mannen för mord.

– Jag menar att mannens agerande var hänsynslöst. Kvinnan dog av ett stort antal stickskador som hon fick när han attackerade henne med kniven.

Rättegången inleds den 3 december och väntas pågå i fem, sex dagar.