Det nya ridhuset invigdes i söndags. Foto: Läsarbild Privat

Ridhuset invigt: Nu får fler chans att rida

Fler kommer att få möjlighet att rida och kötiden till Väsby Ridklubb kommer att bli kortare. Det säger ridskolechefen Anna Ågren, efter att föreningens efterlängtade ridhus vid Sättra gård invigdes i söndags. – Det kommer att betyda jättemycket, säger hon.

  • Publicerad 09:54, 5 sep 2018

Uppslutningen var stor när Väsby Ridklubbs nya ridhus invigdes i söndags. De drygt 300 besökarna fick bland annat möjlighet att testa ponnyridning och gå en guidad rundtur i ridhuset. Och så serverades korv. Hela 270 stycken.

– Det räckte inte till alla, så det var en hel del människor här. Men det var en trevlig dag och fullt i ridhuset nästan hela tiden, säger Anna ågren.

Lyft för verksamheten

Det nya ridhuset mäter 22 gånger 60 meter och ytterligare ett tiotal stallplatser är under byggnation. För ridklubben betyder den nya anläggningen ett rejält lyft för verksamheten.

– Det gamla ridhuset var väldigt litet, slitet och det regnade in. Så det här kommer att betyda jättemycket. Nu kommer vi kunna utöka vår verksamhet med fler hästar och erbjuda ridning för fler, säger Anna Ågren.

Tidigare har köerna till ridskolan varit mellan ett och tre år. Med fler hästar och en större, modernare anläggning hoppas Anna Ågren nu att kötiderna ska kunna kortas väsentligt.

– Med det här större ridhuset kan vi ha fler lektioner och fler aktiviteter, så man kommer slippa stå i kö lika länge.

”Satsning för flickor”

Mats Grufman är anläggningsstrateg på Kultur- och fritidsnämnden i Upplands Väsby. Han berättar att ridklubben under flera decennier fört fram önskemål om ett nytt ridhus.

– I början av den här mandatperioden fick vi i uppdrag om att det här skulle bli av. Vi från Kultur- och fritid tycker att det känns jättekul att det görs en satsning för flickor, för handen på hjärtat så är det faktiskt flest flickor som håller på med det här.