Plötsligt fick Ricoh HK jubla, efter tio raka förluster i säsongsinledningen. Foto: Läsarbild Claus Meyer

Ricoh HK förvandlades mitt under säsongen

Ricoh HK fick en katastrofal start i Handbollsligan med tio raka förluster. Men efter den tionde torsken fick laget nog. Nu har Ricoh HK tagit sex segrar på de åtta senaste.

  • Publicerad 14:54, 19 dec 2017

– Vi hade många tuffa matcher i början, det är en förklaring. men det har också hänt något med vårar spel, säger Magnus Idén, en av klubbens grundare och i dag ordförande i styrelsen.
Tidigare tränaren Martin Boquist lämnade efter tio omgångar och sportchefen Ingemar Linnéll tog över, nu tillsammans med Solnabon Anders Skogsäng.

”Starka tillsammans”

– Ingemar kom in och var proffsig och duktig men framför allt är det laget som har vänt något negativt till något positivt. Spelarna blev besvikna när Martin Boquist lämnade, men det gjorde att de började ta större ansvar. De blev starka tillsammans, som lag, säger Magnus Idén.

Stjärnan Henrik Olsson har tagit stort ansvar i Ricoh HK. Foto: Claus Meyer

En som har tagit extra stort ansvar är Henrik Olsson. Han har gjort klart flest assist i hela Handbollsligan (95) och ligger även högt upp i skytteligan (15:e plats) med 77 mål.

Kraftig klättring

Ricoh HK var så klart jumbo efter tio omgångar, men har nu klättrat flera platser och ligger nu nia, precis under slutspelsstrecket. Det är dock hela åtta poäng upp till Eskilstuna Guif ovanför strecket. I andra sidan möter Ricoh just Guif i de två kommande matcherna, så chansen att knappa in finns.
– Innan säsongen var slutspel ett mål, men med den starten vi fick är det inget vi jagar just nu. Vi är bara glada att vi har funnit att vi är ett jäkla bra lag och att vi har fått in så mycket glädje i spelet, säger Magnus Idén.

Solnabor – se hit!

Han skulle dock önska att fler åskådare hittade till Solnahallen och fick se Ricoh HK:s spel.
– Ja, vi behöver synas lokalt. Det är fjärde säsongen vi spelar i Solna, men många som bor i kommunen vet nog inte ens att vi finns, säger Magnus Idén.
Snittet efter nio hemmamatcher är 556 åskådare men då dras det upp rejält av några stormatcher, så som Kristianstad och Hammarby.

Guif hemma i morgon

– Det bor ju massor av folk alldeles vid hallen. Nu har vi vunnit fyra raka hemmamatcher, jag hoppas att fler kommer och kollar, säger Magnus Idén.
Nästa chans är i morgon onsdag då Ricoh HK tar emot Eskilstuna Guif klockan 19. På annandagen väntar Guif borta och den 29 december är det dags för ny hemmamatch, mot Redbergslids IK, i Solnahallen klockan 19.