Kampsportaren Rickard Nordstrand tvingas lämna återbud till Mästarnas mästare på grund av skada. Foto: Åsa Sommarström

Rickard Nordstrand hoppar av Mästarnas mästare

Kampsportaren Rickard Nordstrand hoppar av SVT:s Mästarnas Mästare där han skulle ha tävlat mot bland andra Charlotte Kalla, Nils van der Poel och Anja Pärson.

  • Publicerad 07:08, 9 sep 2022

Han berättade nyligen för Mitt i att tävlingsinstinkten sitter i och hur mycket han såg fram emot att vara med i programmet.

– Min första tanke var att jag och Nils (van der Poel) skulle vara i final. Det hade varit kul att se vilket underbarn han är. Han kan ju både cykla och simma, han kan säkert flyga också. Men de senaste säsongerna har ju tjejerna varit ledande så jag ska nog vara tyst.

Aldrig kastat in handduken tidigare

Nu skriver han på Instagram om sogren att behöva dra sig ur.

”Att få den frågan att vara med i Mästarnas Mästare är nog allas idrottares önskan efter sin karriär, lika så min. Under hela min karriär har jag aldrig vart tvungen att slänga in handduken. Men denna gången har jag ådragit mig en sådan skada så jag tyvärr inte kommer kunna medverka i programmet.”

Även Anja Pärson lämnar återbud på grund av en skada. De båda ersätts av boxaren Klara Svensson och alpinåkaren Jens Byggmark.

Spelas in i Montenegro

Rickard Nordstrand

Ålder: 46 år.

Bor: Nacka.

Familj: Sonen Neo, 14 år.

Fritid: Sportfiske. ”Vi åkte på en guidad tur nyligen och då fick Neo fyra gäddor och jag noll. Det är alltid roligare att få napp. Men det är ändå kul att hänga ute i naturen i stället för att spela tv-spel. Det är tävling i det också.”

Aktuell: Lämnar återbud till Mästarnas Mästare som spelas in i Montenegro i september och sänds våren 2023 i SVT.

Visa merVisa mindre