Foto: Anders Henriksson

Rheborg dissar Täby - "designat av djävulen"

”Arninge företagsby är designat av djävulen” och ”Täby centrum är en designlabyrint”. Komikern Johan Rheborg är inte nådig i sin kritik av kommunen där han bott sammanlagt 48 år.

  • Publicerad 19:08, 12 maj 2015

När skådespelaren och komikern Johan Rheborg beskriver uppväxtorten Täby är det inte i några positiva ordalag. I flera inlägg på Twitter i veckan beskriver han hur han ser på Täbys utveckling. Slutsatsen: Det var bättre förr.

”Sitter i Täby Centrum. Känner inte igen mig... Det gick inte att bo kvar längre där så jag flyttade....”, inleder Rheborg.

Bättre förr

Han fortsätter sedan kritiken genom att kalla Täby för en ”’oas’ för ”företagsbyar” och Täby centrum för ett ”köpcentrum på steroider”.

Att Täby kommun har gett upp den gamla sloganen ”Staden på landet” för den nya ”Halva Täby grönt” är också något som Rheborg är kritisk till. Han skriver vidare:

”Minns med värme hur vi sulade efter 617 till Rösjökiosken och frågade efter trasigt godis. Det var vackert i Täby när jag växte upp. Det var självklart att bada i Rösjön. Ingen hade en tanke på pool. Sjön fanns. Alla var där...”

”Täbys modersvulst”

Allra värst tycker Johan Rheborg om Arninge som han kallar för Täbys modersvulst. Arninge företagsby, menar han, är designat av djävulen själv ”fulare finns inte”.

Slutsatsen blir att det enda alternativet blir att flytta från kommunen – något som Rheborg själv gjorde 2011.

Täby Nyheter har sökt Johan Rheborg för en kommentar, utan resultat.