Säljs. Adelsölokalen där det tidigare låg en pizzeria finns ute till försäljning. Foto: Tommy Andersson

Restauranglokal på Adelsö till salu

Lokalen där Pizzeria Duvan verkade har stått tom sedan i somras. Nu finns den ute till försäljning. – Jag hoppas att det kommer Adelsöborna till gagn, säger Tommy Andersson, fastighetsmäklare.

  • Publicerad 09:36, 4 dec 2019

Det vore kul om någon kreativ tog över.

De senaste tre åren har Pizzeria Duvan haft sin verksamhet i restauranglokalen i närheten av färjeläget på Adelsö. Den verksamheten upphörde i början av augusti och sedan dess har lokalenstått utan hyresgäst.

Nyligen lades den drygt 240 kvadratmeter stora lokalen med en tillhörande tomtyta på drygt 4 800 kvadratmeter ut till försäljning.

När den här tidningen lämnades till tryck hade ännu inget köp gjorts, men fastighetsmäklaren Tommy Andersson har en förhoppning om att en affär ska kunna vara genomförd framåt årsskiftet.

– En del intresserade har hört av sig, säger han.

Även innan pizzerian slog upp dörrarna bedrevs restaurangverksamhet i lokalen, men även annat är möjligt, enligt Tommy Andersson.

– Den är anpassad för restaurang och är lämplig för det. Men det står ett H i detaljplanen vilket innebär att det även finns möjlighet att bedriva även annan typ av handel där, säger han.

Inga särskilda krav

Ägaren Nils Olof Nilsson har inga särskilda krav på framtida ägare, men hoppas även han att det blir någon som kan gynna Adelsö och invånarnas sociala liv.

– Det vore kul om någon kreativ tog över. Det finns många äldre på ön, så man skulle kunna ha bingo, någon annan underhållning eller mindre restaurang. Det tror jag är något som öborna skulle uppskatta, säger han.

Lokalbyten

I år har flera verksamheter flyttat i kommunen. Bland annat Colorama bytte Träkvista torg mot nybygge vid Träkvista IP. I Ekerö centrum flyttade restaurangen Poké burger in där inredningsbutiken Kingswood legat. Dessutom flyttade Djurknuten in där klädbutiken Ridderheims legat. Även andra verksamheter har bytt lokaler.

Många rädda för överfall

Nyheter Fler otrygga i en av de tryggaste kommunerna Många flickor på Ekerö är oroliga för att antastas. Detta trots att få utsatts för brott i kommunen.onsdag 30/9 16:44

Nu fortsätter arbetet med tunneln på Lovön

Nyheter Ny entreprenör för Förbifarten på plats En ny entreprenör är i dagarna på plats för att slutföra tunnelarbetet under Lovön. Sommaren 2023 beräknas sprängningsarbetet vara klart.onsdag 30/9 11:41

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Nyheter Unga talanger redo för årets upplaga Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.tisdag 29/9 16:38