Sofie Rühmkorff har bestämt sig för att sälja sin restaurang Sofies hörna i Skarpnäck. Foto: Anna Alexandersson

Restaurangen Sofies hörna stänger

Restaurangen Sofies hörna i Skarpnäck stänger. – Jag hoppas att nästa ägare har lite vegetariskt tänk, säger nuvarande ägaren Sofie Rühmkorff, som bestämt sig för att sälja.

  • Publicerad 11:41, 22 nov 2016

Restaurang Sofies hörna i Skarpnäcks allé nära tunnelbanestationen i Skarpnäck stänger den sista november i år. Efter tre år har ägaren Sofie Rühmkorff bestämt sig för att sälja. Hon har ännu inte hittat en köpare till restaurangen. Beslutet har växt fram under hösten. Men hon bestämdes sig alldeles nyligen.

– Det känns jättetråkigt att lämna, men det är nödvändigt av personliga skäl. Vi har jättemycket stamgäster och de blir nästan som en familj, säger Sofie Rühmkorff.

I dag har Sofies hörna en vegetarisk och ekologisk inriktning. Sofie Rühmkorff hoppas att den som köper restaurangen vill fortsätta på samma spår för det behövs ett sådant ställe i Skarpnäck, tycker hon.

Sofie Rühmkorff förbereder lunchen när Lokaltidningen Mitt i Hammarby Skarpnäck kommer förbi. Hon säger att hon kommer att sakna kunder och stamgäster för att träffa dem är det roligaste med jobbet, säger hon.

– Det är oöverträffat att träffa så mycket härliga människor. Jag kommer att ha kontakt i fortsättningen också med mina stammisar, säger Sofie Rühmkorff.