Flera butiker i Haninge centrum har det senaste året klappat igen, och just nu står många lokaler tomma. Däribland de i gången ut mot Poseidons torg, där jalusierna till butiker som tidigare bland annat sålde grönsaker är neddragna. Men där ska det hända grejer.

En ny detaljplan för gångtunneln under Eskilsvägen, som länkar ihop centrum och torget, klubbades i kommunstyrelsen tidigare i veckan.

Flera olika ägare är inblandade, och planens syfte är att den mörka och ibland otrygga gången ska få ett lyft. Tanken är att den ska bli en tydligare del av centrumet.

Centrumägaren Niam har tidigare berättat om planerna för lokalerna mot torget. Där ska det bli större glasytor, mer belysning och framflyttad fasad för att öka tillgängligheten.

– Tanken på sikt är att förlänga centrumet ut till torget. Men det kommer att ta ett tag innan vi kan förbättra där. Nu fokuserar vi primärt inne i centrumet, säger centrumchefen Martin Lindblad.

Två nya restauranger

För där är det flera etableringar på gång, och förra veckan öppnade snabbmatskedjan Babas burgers.

– Det är många som har hört av sig om att vi borde öppna i Haninge, så det är roligt att vi nu är i gång. Det är verkligen kul att expandera, och det känns lite extra speciellt också att det här är den tjugonde restaurangen som vi öppnar, säger Ninos Basho, en av Babas ägare.

Ninos Basho, en av personerna bakom Babas burgers, som öppnade i haninge centrum förra veckan.

Ninos Basho, en av personerna bakom Babas burgers, som öppnade i haninge centrum förra veckan.

Maria Nykvist

Ytterligare en restaurang öppnar inom kort.

– Just nu byggs det ett asiatiskt koncept intill Babas, mer än så kan jag inte kan säga. Där siktar de på att öppna inom en månad, säger Martin Lindblad.

Clas Ohlson flyttar

Även inredningsbutiken In & Finn öppnar inom kort, och gymkedjan Medfit flyttar till sommaren från Jordbro industriområdettill delar av Rollers and bowlers tidigare lokaler i centrum.

Även Clas Ohlson ska flytta, men till andra sidan av centrumet. I slutet av maj öppnar de i lokaler strax innanför entrén från Poseidons torg.

I delen av Haninge centrum närmast Poseidons torg renoveras det nu för att Clas Ohlson ska flytta in i vår.

I delen av Haninge centrum närmast Poseidons torg renoveras det nu för att Clas Ohlson ska flytta in i vår.

maria nykvist

– Sedan har vi både fler omlokaliseringar och nya hyresgäster på gång som vi hoppas kunna komma tillbaka till under våren, säger Martin Lindblad.