Restaurang Midan i Hornsbergs strand sägs upp efter konflikt

En konflikt mellan restaurang Midan i Hornsbergs strand och bostadsrättsföreningen som hyr ut lokalen har gjort att kebabkrogen nu sägs upp, skriver Stockholmdirekt.

  • Publicerad 16:52, 30 sep 2019

Bostadsrättsföreningen Välbehagets juridiska ombud Jenny Karlsson tycker att Mellanöstern-restaurangen Midan, som öppnade upp i husets hörn i april i år, förstör området och bidrar till stök.

Ombudet menar att uteserveringen är skräpig och en separat byggnad som skulle användas som lager istället fungerar som kök.

– Man bär stora kebabspett därifrån till själva restaurangen, vilket skapar en stig av köttsafter och olja, säger Jenny Karlsson till Stockholmdirekt som var först med nyheten. 

Boende kan inte sova

För tidningen berättar hon också om hur restaurangen förstör nattsömnen för de boende med oväsen under sena kvällar och tidiga morgnar.

Stockholmdirekt skriver att konflikten nu har utvecklats till en tvist – Välbehaget har sagt upp snabbmatskedjan, som har ett avtal på sju år på adressen Hornsbergs strand.

Midan håller inte med

Midan menar däremot att grannarna motarbetar krogen.  

– Det här är jättetråkigt och vi vill vara kvar. Vi är en jättepopulär restaurang inom vår nisch och drar människor som inte bor här. Men många här tycker att det här är deras område och gillar inte att det kommer folk utifrån, säger delägaren Sam Shoubaki till Stockholmdirekt. 

Mitt i Kungsholmen har vid flera tillfällen berättat om hur vissa boende i Hornsbergs strand klagat på stök och buller längs den populära strandremsan. Bland annat har staden velat ha ordningsvakter i området.

Polisens besked: Inga ordningsvakter vid Hornsbergs Strand i år