Varma bussar är inte populärt. Arkivfoto: Mitt i

Resenärer i Tyresö rasar mot varma bussar

Höga temperaturer och dålig luft på bussar irriterar resenärer. Många som reser med buss till och från Tyresö har uttryckt sitt missnöje till SL. ”Hur kan det komma sig år 2018 att det är 45 grader varmt på bussen?”, undrar en resenär.

  • Publicerad 15:29, 10 jul 2018

Sedan i början av maj har SL fått in en lång rad klagomål om varma bussar. Flera av klagomålen berör busslinjerna mellan Tyresö och Gullmarsplan samt Tyresö och City.

SL: ”Ta pauser om du ska åka långt”

I vissa falla handlar klagomålen om att elementen i bussen stått på, trots att det varit sommarväder.

”Men vad har ni för fel på era bussar? Den jag åker på just nu sprutar värme ur reglagen! Fruktansvärt! Närmare 40 grader i bussen. Jag åker buss 813 från Vattugatan mot Tyresö.”

”Är verkligen era bussar i så dåligt skick, ny som gammal att värmen inte går att stänga av sommartid och inte på vintertid ? Eller struntar chaufförerna i vilket …. sitter nu på en buss MED ELEMENTEN PÅ!!!!!! Buss 812 från Vattugatan.”

 Telefonen överhettades

I andra fall efterlyser resenärer fungerade luftkonditionering.

”Hur kan det komma sig år 2018 att det är 45 grader varmt på bussen? Går det att köpa in bussar med AC?”  (Linje 875)

”Nu sitter vi på er usla buss igen, linje 807 mot Tyresö. över 30 grader varm …. ska det vara såhär? (…) Är det bilpendling som gäller för de som inte vill koka av svett?”

Det är på gränsen till panikvarmt i bussen

Resenär på linje 875

”I våras var jag i Bangkok där både värme och luftfuktighet är skyhögt över hur vi har det i Stockholm men där behöver man inte svettas i varuhus eller på skytrains. Det borde gå att ordna här också!” (Linje 890)

”Det är på gränsen till panikvarmt i bussen. Det rapporteras mycket om fruktansvärda incidenter där husdjur lämnats i bilar utan öppna fönster å fläkt. Nu levererar ni samma lösning för era passagerare??? : om ni vet att ac:n är känslig…. borde ni inte då göra nåt åt det?”  (Linje 875)

En resenär berättar att bussen var så varm telefonen stängdes av.

”Bussarna mellan Gullmarsplan och Tyresö är allt för varma. T.o.m min telefon överhettades i bussen även fast den inte användes.”  (Linje 875)

Fotnot: Klagomålen har inkommit till SL mellan 3 maj och 4 juli.